Πέτσας: «Προστίθενται 40 επιπλέον ΜΕΘ covid – Άλλες 236 ΜΕΘ δημιουργούνται από δωρεές»

MarketNews

Πέτσας: «Προστίθενται 40 επιπλέον ΜΕΘ covid – Άλλες 236 ΜΕΘ δημιουργούνται από δωρεές», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μιλώντας για το μεταναστευτικό ζήτημα και τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό.

O κ. Πέτσας, τόνισε ότι «Πάνω από 1.100 άτομα έχουν μεταφερθεί στη δομή του Καρά Τεπέ, από 1.100 άτομα έχουν μεταφερθεί στη δομή του Καρα Τεπε, σε εξέλιξη η σημερινή επιχείρηση της αστυνομίας».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του κορωνοϊού, είπε «Είναι γεγονός ότι ορισμένες περιοχές της πατρίδας μας βρίσκονται στο πορτοκαλί [επιδημιολογικός κίνδυνος], όπως η Αττική, όπου περίπου 2 στις 3 ΜΕΘ είναι κατειλημμένες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Πέτσας στις 15 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα βρισκόταν στην 124η θέση διεθνώς, και ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος ανά 1 εκ. κατοίκους είναι 3.817 κρούσματα, στη χώρα μας είχαμε 1.319 κρούσματα, δηλαδή ο εθνικός μέσος όρος είναι τρεις φορές μικρότερος, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, το πρόβλημα είναι μπροστά μας, δυναμικό και εξελίσσεται. Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, διαφορετικό το οικονομικό και κοινωνικό κόστος μπορεί να είναι μεγάλο. Για μας η δημόσια υγεία δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά».

Ανέφερε επίσης ότι προσλήφθηκαν με προσωρινές συμβάσεις πάνω από 6.800 γιατροί και νοσηλευτές οι περισσότεροι εκ των οποίων θα παραμείνουν μόνιμα, ενώ για τις κλίνες ΜΕΘ είπε ότι συνεχίζεται η αύξησή τους.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σήμερα υπάρχουν 930 κλίνες ΜΕΘ εκ των οποίων οι 701 για ασθενείς με άλλα νοσήματα και οι 229 για ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 86 είναι κατειλημμένες και οι 143 κενές, ήτοι ποσοστό 37,5% πληρότητας. Στα νοσοκομεία της Αττικής υπάρχουν 330 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 225 για άλλα νοσήματα και οι 75 για ασθενείς με κορονοϊό, και οι 53 είναι κατειλημμένες και οι 22 κενές.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα των ΜΕΘ, λέγοντας ότι «Για να μειωθεί το ποσοστό πληρότητας, προστίθενται 40 επιπλέον ΜΕΘ covid το επόμενο διάστημα. Άλλες 236 ΜΕΘ δημιουργούνται από δωρεές».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι αυτά άνοιξαν χωρίς τα προβλήματα που κάποιοι προεξοφλούσαν.  Σε ο, τι αφορά το θέμα με τις υπερμεγέθεις μάσκες ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπήρξε μια ανορθογραφία. Το τι έγινε έχει διευκρινιστεί από τη ΓΓ Δημόσιας Υγείας. Και η ανορθογραφία διορθώθηκε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σταμάτησε ήδη η παραγωγή μασκών μεγάλου μεγέθους, ενώ όπως είπε οι μάσκες θα δοθούν κανονικά στα σχολεία χωρίς καμία επιβάρυνση για τον ελληνα φορολογούμενο.