O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνταντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου, μεταξύ άλλων, εξέφρασε και την ενόχληση του αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν τις ΜΕθ.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Ήθελα να σας ενημερώσω ότι στο μέτωπο της πανδημίας, το οποίο όπως ξέρετε μας απασχολεί όλους, έχουμε πάρει μια σειρά από πρόσθετα μέτρα που αφορούν κυρίως την Αττική. 

Υπάρχει μια λελογισμένη ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων. Τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει είναι λογικά και ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης. 

Εξακολουθούμε να επιμένουμε πάρα πολύ στη χρήση της μάσκας ως το ένα οριζόντιο προστατευτικό μέτρο το οποίο μπορεί να μας επιτρέψει να μην χρειαστεί να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα στο μέλλον. Πιστεύω ότι, όπως και στο παρελθόν όταν αυξήσαμε την κλιμάκωση των μέτρων, έτσι και τώρα θα καταφέρουμε να ελέγξουμε και αυτό το διαφαινόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Το ΕΣΥ, επειδή βλέπω διάφορα στατιστικά τα οποία δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματικότητα, είναι απολύτως έτοιμο να αντιμετωπίσει την όποια έξαρση των κρουσμάτων, και σε επίπεδο κρεβατιών και σε επίπεδο κρεβατιών που έχουν να κάνουν με Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ούτως ή άλλως μέσα στον επόμενο μήνα θα δίνονται καθημερινά αλλά και εβδομαδιαία στη διάθεση του ΕΣΥ περισσότερα καινούργια κρεβάτια Εντατικών σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο είχαμε θέσει, με την υποστήριξη των δωρητών οι οποίοι με τόσο μεγάλη συγκίνηση είχαν ανταποκριθεί στα αιτήματα να ενισχύσουν το ΕΣΥ με μόνιμα κρεβάτια εντατικής θεραπείας».

 

Facebook Comments