Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης δεν μάσησε τα λόγια του όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της Θ. Τζάκρη που χαρακτήρισε άπατρι και διεθνιστή τον Κυρ. Μητσοτάκη. Τα είπε έξω από τα δόντια και τα δημοσιοποίησε στο Facebook. 

H ανάρτηση του Ν. Φίλη 

Ρωτήθηκα προ ολίγου από τους δημοσιογράφους Μ. Κούτρα και Ν. Φελέκη (Πρώτο θέμα, ραδιόφωνο) για τις δηλώσεις της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη.

Απάντησα: Από ό,τι διάβασα, η κα Τζάκρη είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης με την πολιτική του στα ελληνοτουρκικά αποδεικνύεται «άπατρις και διεθνιστής». Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσω ότι δεν περιλαμβάνεται στην ηθική παράδοση της Αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, το να κατηγορείται κάποιος ή κάποια ως «άπατρις».

Αυτή η τακτική και αυτή η λέξη είναι εμφυλιοπολεμική κατάρα της Δεξιάς, απομεινάρι άλλης εποχής, το οποίο δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προσπαθήσει να αναβιώσει με τον αγώνα του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τέτοιοι χαρακτηρισμοί λοιπόν δεν ανήκουν σε μας. Ανήκαν, και δυστυχώς ανήκουν ακόμα, στο εμφυλιοπολεμικό οπλοστάσιο της Δεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις. Έχει τη δική του αντίληψη για την εξωτερική πολιτική. Πολύ περισσότερο βέβαια, δεν είναι διεθνιστής. Αλλά ακόμα περισσότερο, δεν αποτελεί μομφή να είναι κανείς διεθνιστής! Έπαινος είναι! Η Αριστερά έχει χύσει αίμα υπερασπιζόμενη τις παραδόσεις του πατριωτισμού και διεθνισμού. Η κα Τζάκρη για αυτές τις δηλώσεις θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

Facebook Comments