Αδιανόητες κατηγορίες σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Θεοδώρα Τζάκρη (αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ), υποστηρίζοντας ότι είναι «άπατρις» και διεθνιστής. Σχολιάζοντας την κυβερνητική στάση απέναντι στην Τουρκία στον ρ/σ  Alpha η Θ. Τζάκρη είπε τα εξής: 

«Αυτή η κυβέρνηση είναι πολιτικά δειλή. Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς ο Μητσοτάκης δεν μπορεί καν να δηλώσει πως θα κάνει ότι έκανε και η Κύπρος, δηλαδή ότι θα ασκήσει βέτο για τη Λευκορωσία στη Σύνοδο. Ο Ερντογάν αυτό έχει μάθει να κάνει, όταν πας με τις λογικές του κατευνασμού, όπως ο κ. Μητσοτάκης που άφησε το Oruc Reis να αλωνίζει για ενάμιση μήνα, αυτή είναι η συμπεριφορά της. Η Τουρκία μας έχει συνηθίσει διαχρονικά ότι μαζεύεται με το μαστίγιο και όχι με το καρότο. Ένα κομμάτι της Ευρώπης και οι Γάλλοι ήταν έτοιμοι να μας βοηθήσουν να επιβάλουμε σοβαρές κυρώσεις στην Τουρκία και είμαι σίγουρη ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής και αντί για κυρώσεις θα πάρει έναν διάλογο εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία. Βοά η Τουρκία ότι είναι όλα μιλημένα και συμφωνημένα και το μόνο που μένει είναι πώς θα τα πουλήσουν…», 

Μιλώντας στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο ξέσπασε (σύμφωνα με το newpost):

«Ο Ερντογάν είναι θρασύδειλος και έχει σχέση με την ανεκτικότητα. Εμείς έχουμε μοναδική διαφορά με την Τουρκία και αυτή είναι η υφαλοκρηπίδα. Ο όποιος διάλογος που θέλουν να μας σύρουν Αμερικανοί και Γάλλοι θα είναι μόνο για αυτό το θέμα. Δεν συζητάμε για τίποτα άλλο και αυτό αν η Τουρκία αποκλιμακώσει την ένταση.  Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή την βορειομακεδονική…»

Facebook Comments