Την ώρα που οι προεδρικοί -και όχι μόνο- προσπαθούν να πείσουν ότι χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπεφτε πάλι σε μονοψήφια ποσοστά, ο Κώστας Ζουράρις με το γνωστό απαράμιλλο στιλ του ισοπεδώνει τα πάντα χαρακτηρίζοντας το θέμα… ανούσιο.

Σύμφωνα με το In.gr, το αν θα παραμείνει ή όχι ο Αλέξης Τσίπρας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι «άνευ σημασίας» τονίζει ο Κώστας Ζουράρις, επικαλούμενος μάλιστα το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ. «Κάποτε και ο Παπανδρέου αρρώστησε και τον άλλαξαν, πήγε ο Σημίτης μετά. Αυτά είναι δευτερεύοντα στην πολιτική» είπε χαρακτηριστικά.

Με εξαίρεση τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως φρόντισε να τονίσει ο κ. Ζουράρις, κρίνει θετικά το έργο του Αλέξη Τσίπρα στο σύνολό του.

Λογαριασμούς όμως άνοιξε και με την ΝΔ όταν υποστήριξε ότι «μορφωμένος=αριστερός» και πως σε γενικές γραμμές οι ψηφοφόροι της ΝΔ «δεν είναι οι μορφωμένοι», αν και στη συνέχεια το στρογγύλεψε λίγο παραδεχόμενος ότι «πολλοί μορφωμένοι Έλληνες είναι δεξιοί ή μάλλον συντηρητικοί».

Αιχμές δε άφησε για την κυβέρνηση της ΝΔ σε ό,τι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών και τον χειρισμό της, ενώ προειδοποίησε – απείλησε;- ότι στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει ως μέλος, αλλά ως παρατηρητής, ο οποίος όμως θα εκφράσει τις θέσεις και τις απόψεις του.

«Θα αλλάξει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ε καί;»

«Εγώ αυτά τα παρακολουθώ ως συνεργαζόμενος. Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Και επιπλέον, αυτά είναι άνευ σημασίας. Δεν το έχετε αντιληφθεί ότι καμία σημασία δεν έχει; Θα αλλάξει (σ.σ. η ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ). Ε, και; Αυτά αλλάζουν. Κάποτε και ο Παπανδρέου αρρώστησε και τον άλλαξαν, πήγε ο Σημίτης μετά. Αυτά είναι δευτερεύοντα στην πολιτική.»

Αυτό ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζουράρις, στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια αμφισβήτησης του Αλέξη Τσίπρα και το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ αν εξακολουθήσει να διατηρεί χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Όποιος προκηρύξει εκλογές τώρα θα τον πετάξουν στον Θερμαϊκό

Ειδικά πάντως για τις δημοσκοπήσεις και τη σημασία που δίνεται σε αυτές ανέφερε ότι «οι δημοσκοπήσεις έχουν νόημα κανένα μήνα πριν τις εκλογές», ενδεχόμενο το οποίο αποκλείει για το 2021.

Όπως υποστήριξε ο κ. Ζουράρις, περιθώρια για εκλογές μέσα στο 2021, δεν υπάρχουν: «Οποιοσδήποτε προκηρύξει εκλογές τώρα θα τον πετάξουν στον Θερμαϊκό.»

«Τα τελευταία 3.000 χρόνια έχω άποψη, με ξέρετε να μην έχω;»

Ερωτηθείς αν θα παραβρεθεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι δεν θα πάει ως μέλος αλλά ως παρατηρητής, ο οποίος όμως θα εκφράσει τις θέσεις και τις απόψεις του.

«Τα τελευταία 3.000 χρόνια έχω άποψη, με ξέρετε να μην έχω;»

«Μορφωμένος=αριστερός»

Η συζήτηση «άναψε» όταν ο κ. Ζουράρις ισχυρίστηκε πως «μορφωμένος=αριστερός» και πως σε γενικές γραμμές οι ψηφοφόροι της ΝΔ «δεν είναι οι μορφωμένοι», για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι «πολλοί μορφωμένοι Έλληνες είναι δεξιοί ή μάλλον συντηρητικοί».

Στη δε αιχμή, ότι ένας μορφωμένος δεν επιτρέπεται να μη θεωρεί «τίποτα σπουδαίο», την πιθανή απώλεια νησιών από την Τουρκία, έκανε λόγο για αφελή και κακοπροαίρετη ερμηνεία των δηλώσεών του, στον χρόνο που έγιναν, όταν ο ίδιος μιλούσε για την απώλεια «λόγω της γλώσσας».

Πυρά προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για Συμφωνία των Πρεσπών

Μαζεμένα τα ‘χει στον Αλέξη Τσίπρα για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και στον Κυριάκο Μητοστάκη για την μετέπειτα διαχείρισή της.

Ειδικότερα, σε μια αποτίμηση του έργου της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ζουράρις εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα πεπραγμένα της, με εξαίρεση τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στρέφοντας στη συνέχεια τα πυρά του κατά της ΝΔ επισήμανε ότι κατά τη γνώμη του η κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορούσε να καταγγείλει μονομερώς τη συμφωνία, για να διευκρινίσει στη συνέχεια ότι και οι διμερείς συμφωνίες ακυρώνονται de facto με τη μη εφαρμογή τους.

Πηγή: In.gr

Facebook Comments