Tο πρώτο τρίμηνο του ΄21  θα είναι το πρώτο crash test για τη δημοτικότητα κυβέρνησης της ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ είναι υποχρεωμένο να κάνει αριστερή στροφή αν θέλει να “μεγαλώσει”, ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

 Τις παραπάνω εκτιμήσεις εξέφρασε ο πολιτικός αναλυτής και Γεν. Διευθυντής της Εταιρείας Δημοσκοπήσεων «Interview» Δημήτρης Βασιλειάδης μιλώντας στο RadioNorth 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”.

«Ο Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή είναι πανίσχυρος, ως έναν βαθμό και επειδή δεν “τραβάει” η αντιπολίτευση», σημείωσε μεταξύ άλλων. «Όμως, βλέπω ότι η Χριστουγεννιάτικη αγορά θα χαθεί κι αυτή. Οι γιατροί απαγορεύουν να συνευρισκόμαστε, να διασκεδάζουμε, να κάνουμε ρεβεγιόν, άρα δεν θα καταναλώσουμε στην αγορά. Οι οικονομικές επιπτώσεις θα γίνουν πραγματικά αισθητές στο πρώτο τρίμηνο του 2021, όπου θα συσσωρευτεί και όλη η απώλεια του τουρισμού. Το πρώτο τρίμηνο του ΄21 είναι ένα πρώτο  crash test για την κυβέρνηση, που αυτή τη στιγμή είναι κερδισμένη στην αξιολόγηση, έχοντας και τα ελληνοτουρκικά που πάντα συσπειρώνουν την κοινή γνώμη γύρω από οποιαδήποτε κυβέρνηση.»

 «Έχω μεγάλη αμφιβολία αν ο ΣΥΡΙΖΑ φτάσει στις επόμενες εκλογές, είτε γίνουν το ΄21, είτε γίνουν το ΄23 , με επικεφαλής τον Τσίπρα», είπε ο κ. Βασιλειάδης, αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Θεωρώ ότι υπάρχει πιθανότητα να μην είναι ο Τσίπρας επικεφαλής. Εάν δηλαδή  αποδομηθεί για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, ή ακόμη τους επόμενους 12 μήνες με δημοσκοπικές διαφορές της τάξεως των 15 έως 20 μονάδων, θα έχει πρόβλημα στο εσωτερικό του, δεδομένων και των έντονα διαφορετικών απόψεων που διατυπώνονται εντός ΣΥΡΙΖΑ για σειρά θεμάτων.»

Για το ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε ουσιαστικό “μονόδρομο” το “μονοπάτι” που οδηγεί στην κεντροαριστερά.  «Για να μπορέσει και να αυξάνει τα ποσοστά του έχει μια αμφίπλευρη δυνατότητα: Να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν γίνεται από το κέντρο, γιατί εκεί είναι κυρίαρχος ο Μητσοτάκης και δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως και να κινηθεί όσο το δυνατόν γίνεται προς την αριστερά, όπου εκεί αυτή τη στιγμή είναι αδύναμος ο Τσίπρας. Πρέπει να δώσει ένα σαφές κεντροαριστερό στίγμα», κατέληξε ο κ. Βασιλειάδης.

Facebook Comments