Μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και την Εφορία, θα δουν τις επόμενες ημέρες πάνω από 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν λάθη στις δηλώσεις Covid που έχουν υποβάλλει με τη μείωση του 40% των ενοικίων. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην έχουν μέχρι σήμερα δει την έκπτωση φόρου 30% από τα ενοίκια που έχουν χάσει.

Με το email αυτό η Εφορία θα καλεί τους ιδιοκτήτες να διορθώσουν τα λάθη και έτσι να καταστεί δυνατή η έκπτωση του φόρου από τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια κατά το διάστημα Μαρτίου – Αυγούστου 2020, εντοπίστηκαν να έχουν να έχουν υποβάλλει δηλώσεις Covid στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, τα οποία περιέχουν λάθη ή σε παραλείψεις. Εξαιτίας αυτού δεν έχει καταστεί δυνατός ο υπολογισμός των εκπτώσεων.

Κατά συνέπεια στους ιδιοκτήτες αυτούς έχει βεβαιωθεί το σύνολο του ΕΝΦΙΑ για το 2020, χωρίς καμία μείωση λόγω υπολογισμού εκπτώσεων φόρου βάσει δηλώσεων Covid. Η ΑΑΔΕ εντόπισε τα λάθη και τις παραλείψεις, κατά την επεξεργασία των δηλώσεων των συγκεκριμένων ιδιοκτητών, και θα αρχίσει από σήμερα να στέλνει μηνύματα στους φορολογούμενους με οδηγίες  στο λογαριασμό τους στο Τaxis ώστε να αποκαταστήσουν τα όποια λάθη ή παραλείψεις προκειμένου να κερδίσουν την έκπτωση φόρου.

Facebook Comments