Η ισοτιμία EUR/USD επιχείρησε να δοκιμάσει νωρίτερα το επίπεδο του 1,3000, σε υψηλά ημέρας, λαμβάνοντας ώθηση μετά τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού συναισθήματος για το Μάιο ανακοινώθηκε στις 89,4 μονάδες έναντι εκτιμήσεων για 89,0 μονάδες, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στο -21,9, εντός των προσδοκιών της αγοράς. Την ίδια στιγμή οι dealers εκτιμούν ότι η ΕΚΤ δεν πρόκειται να βιαστεί να προχωρήσει σε αρνητικά επιτόκια παρά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών.

Κατά τα άλλα, οι ρευστοποιήσεις που είδαμε στην αρχή της εβδομάδας επέστρεψαν κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης με τον χρηματιστηριακό δείκτη MSCI Asia Pacific να υποχωρεί κατά 2% με «οδηγό» τη δραματική πτώση του Nikkei 225 στο Τόκιο κατά 5,4%.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής του DailyFX, Ilya Spivak, δεν προκάλεσε εντύπωση η άνοδος του γεν με τη δυναμική αυτή να αντανακλά περισσότερο μια κατοχύρωση κερδών εν απουσία ενός σημαντικού καταλύτη ικανού να πυροδοτήσει νέες προσδοκίες για τη νομισματική πολιτική της BoJ. Η διορθωτική κίνηση φαίνεται ότι ξεπερνά τα όρια της Ιαπωνίας με το δολάριο να υποχωρεί έναντι των περισσότερων νομισμάτων, ενώ σε αυτό το περιβάλλον έχει λογική και η άνοδος του δολαρίου Αυστραλίας.

Στη συνέχεια της ημέρας, αναμένουμε σειρά ανακοινώσεων στις ΗΠΑ: οι πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 1,5% για δεύτερο διαδοχικά μήνα, ενώ η δεύτερη αναθεωρημένη μέτρηση του ΑΕΠ πρώτου τριμήνου αναμένεται να επιβεβαιωθεί στο 2,5% σε ετήσια βάση. Ακόμα οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στις 340.000 για δεύτερη εβδομάδα.

Facebook Comments