Πως σας φαίνεται η πρώτη επαφή με το Ελληνικό Κοινοβούλιο; 

Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα, η είσοδος μου στην βουλή. Είμαι από την πρώτη στιγμή συνειδητοποιημένος για το βάρος που έχω επωμιστεί, καθώς και για την ευθύνη που έχω απέναντι στην πατρίδα μου. Επομένως,  από την αρχή της παρουσίας μου στο ελληνικό κοινοβούλιο δουλεύω ασταμάτητα, θέλοντας να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις  που δημιουργούνται. Η πρώτη επαφή, λοιπόν, με την βουλή αποτελεί μια δύσκολη και επίπονη εμπειρία, δεν στέκομαι βέβαια σε αυτό, ούτε με φοβίζει, καθώς μου έχει δοθεί η ευκαιρία να δώσω τον αγώνα μου για να ανακάμψει η χώρα μας, και ελπίζω με την προσπάθειά μου να συμβάλλω σε αυτό. Τέλος, αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές ειδικά των λεγόμενων  μεγάλων κομμάτων αντί να προτείνουν με τους λόγους τους αναπτυξιακές  μεταρρυθμίσεις, προσπαθούν με άσκοπες κριτικές να αναδείξουν ποιος έκανε τα περισσότερα ” λάθη”.

Είστε ο νεότερος βουλευτής αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου. Τι ουσιαστικά νέο, έχετε να προσφέρετε;

 Θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι το νεαρό της ηλικίας μου (27) δεν  αποτελεί ελαφρυντικό για την πορεία μου στα πολιτικά δρώμενα, ούτε ζητώ πίστωση χρόνου. Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω την εκάστοτε δυσκολία και να ανταποκριθώ στις ανάγκες που θα παρουσιαστούν. Το “νέο”, που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει σύνθημα και απαίτηση  των πολιτών και το οποίο μπορώ να προσφέρω  εγώ είναι η αποστασιοποίηση από το παλαιοκομματικό σύστημα και τακτικές, που μας οδήγησαν στην κατάστασή μας. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να αντιπροσωπεύσω και να γίνω η φωνή των νέων της γενιάς μου εκφράζοντας το άγχος και  τον φόβο για το μέλλον μας, το μέλλον της Χώρας μας, αλλά και τις νέες ιδέες που θα έχουν κύριο στόχο την έξοδο μας από την κρίση, με την ανάπτυξη,  η οποία θα στηριχθεί στις δυνάμεις μας, στα εφόδια που απλόχερα μας προσφέρει η πατρίδα μας, τα οποία τόσα χρόνια δεν εκμεταλλευτήκαμε. Πρέπει να επενδύσουμε στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να διώχνουμε τα νέα μυαλά της χώρας, αλλά να τα αξιοποιούμε.

Κάποιο μέρος της βουλευτικής σας αποζημίωσης θα πηγαίνει, τελικά, στο κόμμα; Τα άλλα βουλευτικά προνόμια – συνεργάτες, αυτοκίνητο, γραφείο, επίδομα ενοικίου κτλ – θα τα αξιοποιήσετε; Θεωρείτε ότι ένας βουλευτής τα χρειάζεται για να κάνει σωστά και απερίσπαστος την δουλειά του;

Το 20% της βουλευτικής αποζημείωσης θα πηγαίνει στο κόμμα, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κομματικές επιχορηγήσεις. Επίσης, θα υπάρξει μείωση και νέα φορολόγηση, που συνολικά θα ανέρχεται στο 25% της βουλετικής αποζημίωσης. Επομένως, παρατηρούμε μείωση μεγαλύτερη του 40%. Η Ένωση Κεντρώων, βέβαια ζητάει ακόμη πιο γενναίες μειώσεις. Από τα υπόλοιπα προνόμια θα γίνει χρήση μόνο αυτών που κρίνονται απαραίτητα, για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που θα προκύψουν. 

Προεκλογικά, ως Ένωση Κεντρώων δηλώσατε ότι οι βουλευτές σας θα αλλάζουν κάθε έξι μήνες. Πληροφορίες λένε ότι ενδέχεται ο Βασίλης Λεβέντης να το κάνει τελικά, δώδεκα μήνες. Πιστεύετε ότι μπορεί να αποδόσει η συγκεκριμένη πρακτική; Προλαβαίνετε να μάθετε την λειτουργία του κοινοβουλίου και να προσφέρετε έργο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

Η διάρκεια της κοινοβουλευτικής μας θητείας θα εξαρτηθεί από την απόφαση του κόμματος, καθώς ως νέοι στην βουλή πρέπει να μάθουμε πως λειτουργεί, για να καταστούμε αποτελεσματικοί. Σε καμία περίπτωση, η Ένωση  Κεντρώων  δεν θέλει να αναθρέψει πολιτικούς που ο βιοπορισμός τους θα εξαρτάται από την βουλευτική αποζημίωση. Η Ένωση Κεντρώων θέλει  στελέχη ενεργά στην ελληνική οικονομία,  ώστε να έχουν άμεση εμπειρία της αγοράς. 
 

Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα που έρχονται στη Βουλή. Παρ όλα αυτά είστε υπέρ της παραμονής μας στο ευρώ και η ψήφιση αυτών των μέτρων είναι προαπαιτούμενο για αυτή. Δεν βρίσκεται αντιφατική αυτή σας την απόφαση;

Είναι δεδομένο πως η Ένωση Κεντρώων είναι υπέρμαχος της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορεί όμως να υπερψηφίσει μέτρα υφεσιακά που θα εντείνουν την υπάρχουσα παρακμή και θα μας οδηγήσουν τελικά στην απόλυτη καταστροφή. Παράλληλα, δεν θα καταψηφίσουμε άκριτα όλα τα μέτρα, κάνοντας ανεύθυνη αντιπολίτευση. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το δίκαιο και να αντιπολιτευτούμε το άδικο. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τη χώρα μας.

Facebook Comments