Η βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας μοιραία προκαλεί αναταραχή στις αγορές αφού έχει σαν αποτέλεσμα την άνοδο του δολαρίου.

Τους τελευταίους μήνες τα αμερικανικά μακροοικονομικά στοιχεία έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών και έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη μιας σταθερής ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Άλλωστε, η Fed μέσα από τη γνωστή Μπεζ Βίβλο, το έχει επιβεβαιώσει εδώ και αρκετούς μήνες.

Τα προγράμματα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας έχουν αρχίσει να αποδίδουν καθώς επιφέρουν μείωση της ανεργίας και αυτό με τη σειρά του βοηθά στην αύξηση του εισοδήματος, στην αύξηση της κατανάλωσης και τέλος είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει και σε σημαντική αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας για το πρώτο τρίμηνο.

Η βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, έρχεται σε αντίθεση με τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται η ευρωπαϊκή και βρετανική οικονομία και αυτό αποτυπώνεται και από την πτώση σε ευρώ και στερλίνα.

Η βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, προκαλεί και την πτώση του γεν καθώς οι επενδυτές αποχωρούν αναζητώντας υψηλότερες αποδόσεις.

Facebook Comments