Στον πετρελαϊκό κλάδο έχουν ήδη γίνει 250.000 απολύσεις σε παγκόσμια κλίμακα από τις οποίες πάνω από 130.000 αφορούν στην αμερικανική οικονομία

Από την αρχή της χρονιάς, στο καθημερινό μας Morning Briefing έχουμε αναφέρει ότι η ανεργία στην Αμερική έχει αγγίξει μια πολύ χαμηλή ζώνη τιμών από την οποία σταδιακά, κάθε φορά στο παρελθόν, έχει υπάρξει άνοδος. Επιπλέον, την ώρα που τα στοιχεία για την απασχόληση παρουσιάζουν μια σταθερά θετική εικόνα, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Στον πετρελαϊκό κλάδο έχουν ήδη γίνει 250.000 απολύσεις σε παγκόσμια κλίμακα από τις οποίες πάνω από 130.000 αφορούν στην αμερικανική οικονομία. Στον κλάδο της λιανικής στις πάνω από 25.000 απολύσεις που έχουν γίνει μέχρι και σήμερα, σχεδιάζονται ήδη και ακόμα 110.000 απολύσεις. Στο ν κλάδο των τραπεζών, η BlackRock αναμένεται να απολύσει περί τους 400 υπαλλήλους και όλος ο κλάδος μαζί θα φτάσει περί τις 40.000 απολύσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όλες αυτές οι απολύσεις και όσες έχουν ήδη γίνει, αποτελούν τη μαύρη εικόνα της αμερικανικής οικονομίας για τα επόμενα τρίμηνα. Και όταν αυτό θα γίνει φανερό, καμία Fed δε θα καταφέρει να συγκρατήσει τις πωλήσεις και την πτώση του S&P 500.

Για αύριο όμως, παραθέτουμε το παρακάτω γράφημα.

31 03 16 nfp

Το παραπάνω γράφημα χρησιμοποιεί συνδυαστικά στοιχεία από τα ADP και τα NFP. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, μια επιστροφή στο μέσο όρο των τελευταίων ετών, απαιτεί μια μηδενική αύξηση στα NFP. Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε μια πιο αργή επιστροφή στις μέσες τάσεις απασχόλησης, τότε μιλάμε για πραγματικά λίγες νέες θέσεις εργασίας.

Όλα δείχνουν ότι αύριο μια αρνητική έκπληξη μπορεί να βρίσκεται προ των πυλών.

Facebook Comments