Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνέχισε τους υψηλούς τόνους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα ζήτησε από τον αρχηγό της Νέας δημοκρατίας να “έχει τη γενναιότητα” να αναφέρει συγκεκριμένα ποια είναι αντιπρότασή του και ποιες είναι οι περικοπές («δηλαδή οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, καθώς και απολύσεις»). Επεσήμανε ότι ο ναι μεν η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά εκλογές αλλά δε διαθέτει εναλλακτική πρόταση.  Η ομιλία του συνολικά ήταν απολογητική σε κάποια σημεία, δεν έλειψαν όμως και οι φράσεις τύπου «Η ελληνική οικονομία είναι σαν το ελατήριο και είναι έτοιμη να εκτοξευτεί».

Χαρακτηριστικά σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα:

“Ζητάτε εκλογές όχι για να φέρετε κάτι καλύτερο για τον τόπο. Μάλλον ο καημός σας είναι να σωθούν οι φίλοι σας που έχουν διώξεις, κάποιοι εκδότες και καναλάρχες που αγωνιούν όχι για την χώρα, αλλά γιατί καταστρέφεται το σύστημα διαπλοκής”

«Κινδυνεύετε κύριε Μητσοτάκη να κάνετε τη ΝΔ κόμμα διαμαρτυρίας»

«Μας κατηγορείτε για οπορτουνισμό και ζητάτε εκλογές. Ζητάτε εκλογές και δικαίωμά σας. Αλλά χωρίς εναλλακτική ή με εναλλακτική τις περικοπές μισθών-συντάξεων μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τις ζητάτε.»

«Μας  λέτε οπορτουνιστές και ότι είμαστε ιδεοληπτικοί αριστεριστές που δεν θέλουμε να προχωρήσουν οι επενδύσεις. Πρέπει να αποφασίσετε. Δεν μπορείτε να λέτε τις μονές ημέρες ότι οδηγούμε τη χώρα εκτός ευρώ και τις ζυγές ότι υπογράφουμε τα πάντα.»

«Δεν μειώνουμε τις κύριες συντάξεις και δεν επιβαρύνουμε για 13 φορά την πλειοψηφία των συνταξιούχων»

«Αναγκαστήκαμε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά. Το ασφαλιστικό χρειάζονταν βαθιά τομή. Μόνο το ΙΚΑ έχει 930 πακέτα ασφαλιστικής κάλυψης»

Facebook Comments