Οι traders θα παρακολουθούν στενά τις αποφάσεις της BOE για τα επιτόκια αλλά και την έκθεση του πληθωρισμού, που θα ανακοινωθούν στις επόμενες ημέρες.

Η αδύναμη επιχειρηματική δραστηριότητα αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό λόγο για τη ΒΟΕ να υιοθετήσει μια πιο επιφυλακτική στάση σχετικά με τη νομισματική πολιτική, η οποία θα μπορούσε να συνοδευτεί και από νέες χαμηλότερες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Credit Agricole, ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα με το στόχο του 2,0% να εκπληρώνεται κάποια στιγμή στα επόμενα δυο χρόνια.

09 05 16 creditagric

Επιπλέον, σύμφωνα με την CA, η μεταποιητική δραστηριότητα αναμένεται να σημειώσει κάμψη καθώς το δημοψήφισμα για το Brexit, έχει μειώσει σημαντικά την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αν και μια dovish κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να δημιουργήσει και νέες πιέσεις για την ισοτιμία, η CA εκτιμά ότι η μείωση των εξαιρετικά μεγάλων short τοποθετήσεων, περιορίζει τις πιθανότητες για μια επιθετική και επίμονη πτώση.

Δεδομένου ότι η CA θεωρεί ότι η Αγγλία θα παραμείνει στην ΕΕ, εξετάζει κάθε διόρθωση της ισοτιμίας ως διορθωτική ευκαιρία.

Facebook Comments