Την ανάγκη να διαμορφωθεί μια διαφορετική σχέση με τους θεσμούς, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να έχει στην πραγματικότητα την ιδιοκτησία του προγράμματος τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η σχέση κυβέρνησης – θεσμών πρέπει να είναι βασισμένη σε περισσότερη εμπιστοσύνη, καθώς υπάρχει μια αντίφαση από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών: Απαιτούν να έχουν τη μικροδιαχείριση όλου του προγράμματος και συγχρόνως ζητούν την ελληνική ιδιοκτησία του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, πρέπει να υπάρχει για την κυβέρνηση σε έναν βαθμό ελευθερία ώστε να μπορεί να πράξει σε ορισμένα ζητήματα και βραχυπροθέσμα, αλλά και αλλαγές που θέλει να φέρει μετά το καλοκαίρι, με έξι – επτά νομοσχέδια.
«Νομίζω», επέμεινε, «ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αυτήν την καλύτερη σχέση».

Εξάλλου, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει λύση για το χρέος πριν από τα Χριστούγεννα, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη βεβαιότητα στους επενδυτές και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Κομισιόν θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει εξέλιξη σε αυτό το θέμα.

Τέλος, είπε ότι είναι σημαντικό για τη χώρα η υπάρξει στο εξής μια ατζέντα πιο αποτελεσματική, με περισσότερη ευελιξία στους πόρους του ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρξουν επενδυτικές ενέσεις. 

Facebook Comments