Την πεποίθησή του ότι πρέπει να καταστεί σύντομα βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος εξέφρασε, μεταξύ άλλων, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ.Τσακαλώτο, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού.

Ο κ. Λιου ζήτησε απο την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να προωθεί τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί, καθώς επίσης και να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Επανέλαβε μάλιστα ότι αναγνωρίζονται οι τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα το τελευταίο έτος και υπογράμμισε ότι η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις παίζει τεράστιο ρόλο, προκειμένου οι ευρωπαίοι εταίροι να αρχίσουν να συζητούν για το χρέος και πως αυτό θα καταστεί αειφόρο και βιώσιμο.

Τόνισε ωστόσο ότι η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να είναι ένα κομμάτι, ενός μεγαλύτερου και σημαντικού σχεδίου, ενώ εξέφρασε την απόψη ότι η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους θα πρέπει να συμβαδίζει με την ανάπτυξη.

Επιπλέον, χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις συμφωνίες που έχουν γίνει, προκειμένου, όπως επισήμανε, να ξαναχτιστούν τα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στο Brexit, εξέφρασε την άποψη ότι οι καλές σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας θα βοηθήσουν και την παγκόσμια οικονομία.

 

Facebook Comments