Το ξεκίνημα της εβδομάδας βρίσκει τους δείκτες να κινούνται προς υψηλότερα επίπεδα, μετά από την αδυναμία να κινηθούν χαμηλότερα την περασμένη εβδομάδα.

Τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψε το JPY, δεν ήταν αρκετά για να προκαλέσουν πιέσεις στους δείκτες ούτε όμως και η απογοητευτική ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ δευτέρου τριμήνου. Οι δείκτες παραμένουν σταθερά υψηλότερα εξαιτίας της παρέμβασης των κεντρικών τραπεζών, οι οποίες δεν επιτρέπουν την αντιστροφή του επενδυτικού συναισθήματος. Σημαντικό στοιχείο είναι και η νέα ανοδική κίνηση στο χρυσό, ο οποίος δείχνει να προσπαθεί να διαμορφώσει ένα νέο πυθμένα πριν κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα.

  • Fed, Dudley: “Οριστική” μια αύξηση επιτοκίων πριν από τις εκλογές, αν η αμερικανική οικονομία συνεχίσει να αναπτύσσεται.
  • Fed, Dudley: Ανάπτυξη 2,0% είναι μια ικανοποιητική συνθήκη για την οικονομία.
  • Η DBRS επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΑΑΑ της Γερμανίας.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.335 Υψηλό: 1.354 Χαμηλό: 1.328 Κλείσιμο: 1.350

01 08 16 gold

Το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει να κινείται ανοδικά έχοντας αυξήσει τις πιθανότητες να έχει διαμορφωθεί ένας νέος πυθμένας πάνω από τον ΚΜΟ 50 ημερών. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. επιβεβαιώνουν την ανοδική κίνηση του πολύτιμου μετάλλου και πλέον ο στόχος είναι αρχικά στην αντίσταση στα $1.374 και στη συνέχεια μια κίνηση προς τα $1.400. Διορθωτικές κινήσεις, αναμένεται να αποτελέσουν ευκαιρίες για νέες τοποθετήσεις καθώς η ένταση των ανοδικών συνεδριάσεων δείχνει ότι υπάρχουν ισχυρά χέρια σε αυτά τα επίπεδα. 

Στηρίξεις   Αντιστάσεις

1.341         1.357
1.330         1.368
1.322         1.377
1.310         1.390

Facebook Comments