Το βράδυ της 27/6/2015 ο κύριος Παππάς κήρυξε την λήξη της διαπραγμάτευσης ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για τους κεφαλαιακούς ελέγχους, το δημοψήφισμα και το «σχέδιο Β». Όλοι θυμόμαστε εκείνη την δραματική νύκτα που ο κ. Χουλιαράκης διαπραγματευόταν με τους ευρωπαίους εταίρους ακόμα  όταν ο κ. Παππάς ανακοίνωνε το δημοψήφισμα. Ήταν η στιγμή που ξεκίνησε η απόπειρα μετατροπής της Ελλάδας από την μία στιγμή στην άλλη σε Βενεζουέλα μέσω του περίφημου «σχεδίου Β». Το τι προέβλεπε αυτό το σχέδιο είναι λίγο πολύ γνωστό, μετά τις αποκαλύψεις του Τζ. Γκάλμπρεϊθ. Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης , άμεση εθνικοποίηση της ΤτΕ, επαναπροσδιορισμός των καταθέσεων σε Δραχμή, μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης με τον στρατό στους δρόμους ήταν μόνον κάποια από τα μέτρα που προβλέπονταν. Πριν από ένα χρόνο διαβάζαμε στα ρεπορτάζ των εφημερίδων ότι κορυφαίοι συνεργάτες του πρωθυπουργού, με πρώτο τον κ. Παππά, θεωρούσαν ότι το δημοψήφισμα αποτελεί ευκαιρία για να εδραιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.  Έναν χρόνο μετά ξέρουμε με ποιά μέσα θα γινόταν αυτή η εδραίωση… Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να λησμονούμε την δήλωση του ίδιου του υπουργού επικρατείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη την εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα ότι η κατάσταση στις Τράπεζες με τους κεφαλαιακούς έλεγχους θα εξομαλυνθεί πλήρως την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα (mega 29/6/2015)

Σε  εκείνη την συνέντευξη ο κ. Παππάς είχε δηλώσει επίσης ότι «Το σενάριο του δημοψηφίσματος πάντα υπήρχε και γι’ αυτό ήμασταν έτοιμοι», βέβαια σήμερα ξέρουμε ότι εκτός από το σενάριο του δημοψηφίσματος  πάντα υπήρχε και το «σχέδιο Β» για το οποίο επίσης ήταν έτοιμοι. Μέτα τις αποκαλύψεις του Τζ. Γκάλμπρεϊθ και του Γ. Βαρουφάκη ο υπουργός επικρατείας δήλωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε προτείνει την συνέχιση του προγράμματος της κυβέρνησης Σαμαρά και χαρακτήρισε το «σχέδιο Β» ως οδυνηρή επιλογή. Δεν γνωρίζουμε (και ούτε θα μάθουμε) το παρασκήνιο που απέτρεψε αυτήν την «οδυνηρή επιλογή» ενώ υπήρχαν όλες οι προδιαγραφές για αυτήν. Όπως και να έχουν τα πράγματα αύτη ήταν η πρώτη απόπειρα εγκαθίδρυσης καθεστώτος στην χώρα.

Η δεύτερη προσπάθεια εγκαθίδρυσης καθεστώτος είναι πολύ ποιό αργή, ύπουλη, μεθοδική και επικίνδυνη για την δημοκρατία. Θα ήταν λάθος να πούμε ότι δεν υπήρχε διαπλοκή στην τηλεόραση, ότι δεν υπήρχαν συναλλαγές κάτω από το τραπέζι όλα αυτά τα χρόνια, ότι δεν υπήρχαν εκδοτικά συγκροτήματα που δρούσαν σαν τον χαμαιλέοντα στην πολιτική μας ζωή. Όλα αυτά υπήρχαν όμως υπήρχε και μια ανεξάρτητη αρχή που επόπτευε την λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, το ΕΣΡ. Τι απέγινε αυτή η ανεξάρτητη αρχή; Ακυρώθηκε ο ρόλος του ΕΣΡ και παραβιάστηκε το σύνταγμα και όλα αυτά για να αντικατασταθεί η ζημιογόνα διαπλοκή με την καθεστωτική αριστερή διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραβίασαν κατάφορα το σύνταγμα για να γίνουν καθεστώς. Εγκαθιστούν την δικιά τους διαπλοκή για να ριζώσουν αυτό το καθεστώς, για να κάνουν αυτό που δεν κατάφεραν το 2015: να μας μετατρέψουν σε Βενεζουέλα του (συντρόφου) δικτάτορα Μαδούρο ή σε Τουρκία του «καίσαρα» Ερντογάν.  

– Μα καλά, θα μας πει κάποιος, θέλετε να παραμείνει το υπάρχον διεφθαρμένο κατεστημένο στα ΜΜΕ;

Φυσικά και όχι, είναι η απάντηση, δεν θέλουμε να παραμείνει το υπάρχον κατεστημένο όπως δεν θέλουμε να μετατραπεί η χώρα μας από δημοκρατία σε σοβιετική δικτατορία. Θέλουμε να υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές που θα πολεμάν αυτή την διαπλοκή και όχι να καταστρατηγείται το σύνταγμα για να χτιστούν Οργουελικές  κοινωνίες.  Έως πότε θα παίζουν με την υπομονή μας; Έως πότε θα μας κοροϊδεύουν προσποιούμενοι τους σταυροφόρους κατά της διαπλοκής; Έως πότε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς θα μας θεωρούν ζώα με δηλώσεις του τύπου «Το μόνο που στέκεται μεταξύ ενός τηλεοπτικού σταθμού που λειτουργεί και μίας νόμιμης άδειας είναι το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη»;

Η δεύτερη αυτή προσπάθεια, όπως και η πρώτη του 2015, δεν θα ευοδωθεί και αυτό γιατί βασίζεται σε καραγκιοζλίκια όπως ο διαγωνισμός παρωδία με τους «φυλακισμένους» αντιπροσώπους των υποψηφίων  για μια από τις τέσσερεις τηλεοπτικές άδειες στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με τις κάμερες όλες από πάνω τους, με τον στρατό να τους επιτηρεί και με όλη την διαδικασία εγκλεισμού να κρατεί δύο μέρες! Με τέτοιες εμπνεύσεις προσπαθούν να γίνουν δικτάτορες. Με τέτοιες εμπνεύσεις προσπαθούν να μας πείσουν ότι πολεμάν την διαπλοκή. Ω καιροί! Ω ήθη!                                                                                        

Facebook Comments