Η νέα Εθνική του Μίχαελ Σκίμπε άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και σαφώς δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που «κατέρρευσε» μετά το Μουντιάλ του 2014.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος και… υποφερτή στο δεύτερο, επικράτησε με 2-1 της Ολλανδίας στο «Φίλιπς Στάντιον» του Αϊντχόφεν κι έδειξε ότι είναι πανέτοιμο για την έναρξη των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 (6/09 το πρώτο ματς με το Γιβραλτάρ).

Μετά από 7 ήττες και μία ισοπαλία στα παιχνίδια με τους «οράνιε» η Εθνική κατάφερε να «σπάσει» την εις βάρος της παράδοση και να «χαμογελάσει» ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της εμφάνισης που πραγματοποίησε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Η Εθνική είχε συνοχή στο παιχνίδι της, ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε όχι μόνο να αντιδράσει άμεσα, αλλά να πάρει τη νίκη με γκολ του Γιαννιώτα στην αντεπίθεση.

Το ματς δεν άρχισε καλά για την Ελλάδα, που βρέθηκε να χάνει στο 14΄. Το λάθος του Παπασταθόπουλου έξω από την περιοχή έφερε τον Γιάνσεν στην περιοχή και με πάσα στον Βαϊνάλντουμ ο τελευταίος σχεδόν μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Οι διεθνείς αντέδρασαν άμεσα. Στο 22΄ το σουτ του Κώστα Φορτούνη έξω από την περιοχή έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ζουτ, δύο λεπτά μετά ο Μάνταλος καθυστέρησε και ο Βίλεμς του «πήρε τη μπουκιά από το στόμα».

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε… πάρει μπροστά για τα καλά, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, έβγαινε με πιο ορθολογικό τρόπο στην επίθεση και η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει.

Από την ωραία πάσα του Φορτούνη στον Τοροσίδη, ο αρχηγός της Εθνικής έβγαλε σέντρα… μισό γκολ στο κεφάλι του Μήτρογλου κι ο σέντερ φορ της Μπενφίκα πανηγύρισε το 10ό του γκολ με τη «γαλανόλευκη» (29΄).

Οι αλλαγές που έκανε ο Σκίμπε στο δεύτερο μέρος δεν επέτρεψαν στην Εθνική να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό που είχε μετά το πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης. Οι «οράνιε» κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν για το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα, αλλά παρά τα πολλά λάθη που έκαναν οι διεθνείς, ιδιαίτερα στην κυκλοφορία της μπάλας, δεν κινδύνευσαν ουσιαστικά, πέρα από το σουτ του Γιάνσεν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους.

Η ελληνική ομάδα, μάλιστα, «πάγωσε» το «Φίλιπς Στάντιον» στο 74΄. Βρήκε μία καλή αντεπίθεση με τον Κώστα Μήτρογλου να μην μπορεί να νικήσει τον Ζουτ, αλλά στο «ριμπάουντ» ο Γιαννιώτας δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 2-1.

 

Facebook Comments