Η BNP, διατηρεί την άποψη ότι ο χρυσός και τα άλλα πολύτιμα μέταλλα θα προσφέρουν δελεαστικές ευκαιρίες μεσοπρόθεσμα. Αυτό δε θα συμβεί μόνο εξαιτίας της αύξησης της αβεβαιότητας σχετικά με την προσπάθεια των κεντρικών τραπεζών να στηρίξουν την οικονομία αλλά και λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τη BNP, η αυξημένη σταθερότητα που παρατηρείται δεν οφείλεται σε μακροοικονομικούς παράγοντες αλλά στις αυξημένες πιθανότητες για μια νέα αύξηση της παγκόσμιας ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες.

Από τα τρέχοντα επίπεδα, η BNP δε βλέπει σημαντικές πιθανότητες για τη Fed και την ΕΚΤ ώστε να γίνουν περισσότερο επιθετικές. Αυτός είναι και ένας λόγος όπου θα μπορούσε να υπάρξει ισχυρή αναταραχή στις αγορές. Σχετικά με τις επενδυτικές επιλογές για το χρυσό, η BNP, προτιμά να τοποθετηθεί στο XAUCHF. Η νομισματική πολιτική της SNB περιορίζει σημαντικά το status του safe haven για το φράγκο. Η συνεδρίαση της SNB αυτή την εβδομάδα, αναμένεται ότι θα δείξει πίστη στη νομισματική πολιτική αρνητικών επιτοκίων και παρεμβάσεων στην αγορά Forex.

13 09 16 bnp

 

Facebook Comments