Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την συνέντευξη του στον Σκάι, έθεσε τον πήχη για τις ευρωεκλογές στο 33,12%, των προηγούμενων ευρωεκλογών του 2019. Στόχος εφικτός αν και απαιτητικός.

Όλες οι δημοσκοπήσεις που διαρκώς πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες επιβεβαιώνουν ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιμετωπίζουν κομματικό αντίπαλο. Όλα τα κόμματα στην πολυκερματισμένη αντιπολίτευσης που συνεχίζουν να σημειώνουν χαμηλές πτήσεις και δεν μπορούν να εμπνεύσουν τον ελληνικό λαό ότι μπορεί να αποτελέσουν εναλλακτική λύση για την διακυβέρνηση της χώρας αποτελεσματικά.

Ο πλέον αποτελεσματικός ηγέτης της χώρας παραμένει, στη συνείδηση των πολιτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο ειδικά καιρό, παρουσιάζεται και μικρή κάμψη των ποσοστών της ΝΔ, στις έρευνες της κοινής γνώμης, παρά την αβυσσαλέα διαφορά, που συνεχίζει να την χωρίζει από τα υπόλοιπα κόμματα. Ωστόσο, επειδή στην πολιτική πρέπει να προβλέπεις και να παίρνεις τα μέτρα σου εγκαίρως, το καμπανάκι για τη Νέα Δημοκρατία και για την κυβέρνηση της έχει ήδη χτυπήσει εξαιτίας του μεγάλου της εχθρού που δεν είναι άλλος από τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των ελλήνων πολιτών, που φαίνεται ότι δυσφορούν τους τελευταίους, ειδικά, μήνες από την κορύφωση τους. Ο μεγάλος εχθρός της κυβέρνησης δεν είναι ούτε ο ΣυΡιζΑ ούτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ούτε το ΚΚΕ ούτε η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου ούτε κάποιο άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης. Ο μεγάλος εχθρός της κυβέρνησης είναι τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας, με κορυφαίο φυσικά την ακρίβεια αλλά όχι μόνον.

Ειδικά τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανοίξει πολλά μέτωπα με πολλές συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Ο γάμος των ομοφυλόφιλων που θα ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, την έχει φέρει αντιμέτωπη με ένα μεγάλο συντηρητικό κομμάτι του δεξιού κοινού της αλλά και με την ίδια την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Όσο και αν θεωρείται ότι το θέμα αυτό έχει ξεπεραστεί μετά την εκεχειρία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, προκάλεσε αναστατώσεις, που υποβόσκουν. Ακόμα μεγαλύτερες υπήρξαν φυσικά οι εντάσεις στο μέτωπο των αγροτών με τις αγροτικές κινητοποιήσεις κυρίως στη Θεσσαλία εξαιτίας της πρωτοφανούς θεομηνίας, που την έπληξε, και στο φοιτητικό μέτωπο, εξαιτίας του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Όλα αυτά μπορεί να πέρασαν αλλά άφησαν το αποτύπωμα τους.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε, κατά τη γνώμη μας ορθά, να προωθήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει κατά νου στην αρχή της τετραετίας. Και αυτό επιτυγχάνει με την θεσμοθέτηση της ισονομίας στο γάμο, τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια την επιστολική ψήφο και την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα. Κι είναι βέβαιον ότι μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου θα έχει μπροστά του καθαρό χρόνο τριών ετών, μέχρι τις επόμενες εκλογές, για να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τα προβλήματα της καθημερινότητας, κυρίως την ακρίβεια και την οικονομία, τους χαμηλούς μισθούς, την εγκληματικότητα και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, τα μεγάλα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας. Από αυτό θα κριθεί η επόμενη τρίτη τετραετία του Μητσοτάκη και της Νεας Δημοκρατίας. Και φυσικά από την απουσία κάποιας απρόβλεπτης κρίσης, που δυστυχώς είναι ανά πάσα στιγμή πιθανή.

Facebook Comments