Στον πόλεμο ανάμεσα στον  διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος  Γιάννη Στουρνάρα και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρώτος φαίνεται πως κέρδισε την πρώτη μάχη, γεγονός που του δίνει το πάνω χέρι σε περίπτωση που τρέφει φιλοδοξίες για επιστροφή στην πολιτική, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Στουρνάρας  – πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος – απείλησε ότι θα επέβαλλε επίτροπο στην Attica Bank αν δεν διοριζόταν ο υποψήφιός του στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Η κίνηση αυτή αναστάτωσε την κυβέρνηση η οποία βλέπει την Attica ως όχημα για επιρροή στον χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς αποτελεί την μοναδική τράπεζα που δεν βρίσκεται υπό την άμεση επιτροπεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Υπό την απειλή Στουρνάρα, το διοικητικό συμβούλιο της Attica ενέκρινε την Τρίτη τον διορισμό του κ. Πανταλάκη ως νέου CEO της τράπεζας, ενισχύοντας την θέση του διοικητή της ΤτΕ ο οποίος έχει κατά το παρελθόν αμφισβητήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε πολλά θέματα, από την φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί μέχρι και τους χειρισμούς του με τους πιστωτές.

Facebook Comments