Ξεκινά ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών για την αγορά εργασίας και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει άμεσα να γίνουν. Είναι μία δύσκολη δουλειά για την αριστερή κυβέρνηση, καθώς διολισθαίνει όλο και περισσότερο στις δημοσκοπήσεις. Έτσι ξεκινάει δημοσίευμά του, το Reuters και σε αυτήν τη φράση, συνοψίζει τις επιδιώξεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Παράλληλα το πρακτορείο αναφέρεται στις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα – έναν χρόνο νωρίτερα – ο οποίος υποσχόταν να “πολεμήσει” για να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και να αντισταθεί σε μεταρρυθμίσεις που θα επέφεραν μείωση του κατώτατου μισθού.

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να τελειώσει γρήγορα, για να προχωρήσουμε με την ελάφρυνση του χρέους“, είπε κυβερνητική πηγή.

“Μετά από τόσα χρόνια ύφεσης, στη διάρκεια των οποίων τα εργασιακά δικαιώματα αχρηστεύθηκαν, η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για ακραία πράγματα, Η Ελλάδα δεν μπορεί να απέχει από την κοινή πρακτική που υπάρχει για τους εργαζομένους σε άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε.”, είπε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, στο Reuters, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Facebook Comments