Ήταν Κυριακή 18 Οκτωβρίου του 2015 όταν ομάδα φιλόζωων από όλη την Ελλάδα έκανε προγραμματισμένη επίσκεψη στο δημοτικό κυνοκομείο του Βόλου.

 

 

 

 

Ήδη ένα χρόνο πριν, συγκεκριμένα στις 19 Οκτωβρίου του 2014, ο δήμαρχος Βόλου μαζί με τους δημοτικούς του συμβούλους και τον Νίκο Πολύζο άρχισαν να κάνουν παράνομες περισυλλογές αδέσποτων ζώων χωρίς να τηρείται καμία προβλεπόμενη διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αχιλλέας Μπέος χαρακτήριζε ως «εθελοντή» το Νίκο Πολύζο, ο οποίος όπως θα διαβάσετε παρακάτω μόνο εθελοντής δεν είναι. Φωτογραφίες υποσιτισμένων και άρρωστων ζώων έκαναν για μήνες το γύρο του διαδικτύου με αποκορύφωμα ένα αποστεωμένο σκυλί που βρέθηκε νεκρό στο κλουβί του ενώ τα αδέσποτα της πόλης, που φροντίζονταν από τους ίδιους τους κατοίκους, εξαφανίζονταν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς από την πόλη του Βόλου και σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του δημάρχου τοποθετούνταν (όσα επιβίωναν από το υποτιθέμενο καταφύγιο) στα βουνά που κατ’ επέκταση πέθαιναν από ασιτία.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη στο κυνοκομείο που είχε μετατραπεί σε κολαστήριο ζώων σόκαρε. Έπαψε να είναι ζήτημα φιλοζωίας και τέθηκε ζήτημα στοιχειώδους ανθρωπιάς. Ο χώρος έξω από το κυνοκομείο ήταν γεμάτος πτώματα σκύλων. Τα κλουβιά μέσα στο κυνοκομείο ήταν γεμάτα κοκαλιασμένα σκυλιά, πρωτίστως από την ασιτία και δευτερευόντως από τις αρρώστιες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Εργολάβος του κυνοκομείου κολαστηρίου ήταν -και παραμένει έως και σήμερα παρά την καταδίκη του- ο Νίκος Πολύζος, ο «εθελοντής» κατά το δήμαρχο του Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Ποιος είναι ο Νίκος Πολύζος;

 

 

 

 

 

 

Ο «εθελοντής» Νίκος Πολύζος διατηρεί δικό του ιδιωτικό «καταφύγιο», του οποίου την άδεια λειτουργίας έχει άρει η κτηνιατρική υπηρεσία, στο οποίο παρανόμως μεταφέρονταν τα αδέσποτα από τις, επίσης, παράνομες περισυλλογές. Ο Ν. Πολύζος, που δεν είναι αναγνωρισμένος εκπαιδευτής σκυλιών, είναι αδελφός του γνωστού τηλεπαρουσιαστή του καναλιού TRT, στην εκπομπή του οποίου φιλοξενείται συνεχώς ο δήμαρχος, και πρώην σύζυγος της Μιμής Ντενίση, Σωτήρης Πολύζος. Κατά τη διάρκεια της μίας περισυλλογής γρονθοκόπησε πολίτη με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία και να κατατεθεί μήνυση.

Οι περισυλλογές με απευθείας ανάθεση και αποφάσεις δημάρχου, ωστόσο, συνεχίστηκαν τις επόμενες μέρες και ποτέ δεν έγινε επισήμως γνωστό πού κατέληξαν τα τουλάχιστον 140 αδέσποτα που εξαφανίστηκαν. Οι εκδοχές που έχουν ακουστεί είναι πανομοιότυπες και σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Ηλέκτρα Προσήλια στις εγκαταστάσεις του Ν. Πολύζου (εκπαιδευτήριο σκύλων με την επωνυμία Dogland και θέσεις για 25 σκύλους, που αναλαμβάνει την περισυλλογή των αδέσποτων από το 2004) βρέθηκαν μόνο 45 αδέσποτα από την κτηνιατρική υπηρεσία και μάλιστα ήταν όλα αποστεωμένα. Σε ερώτηση για το πού βρίσκονται τα υπόλοιπα, ο Ν. Πολύζος απάντησε πως ο αδερφός του, Γιώργος Πολύζος, τα είχε δώσει για υιοθεσία, χωρίς να υπάρχουν παραστατικά, ενώ ο δήμαρχος πρότεινε οι φιλόζωοι να ρωτήσουν την… Νικολούλη.

 

Ο Νίκος Πολύζος ανέλαβε το δημοτικό καταφύγιο στις 2 Μαϊου του 2015 με αμοιβή 54.000 ευρώ για ένα έτος από δημοτικά και περιφερειακά κονδύλια και τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις αν δηλωθεί ως κυνοκομείο. Μετά από μήνυση στις 18 Οκτωβρίου του 2015 που έγινε για τις συνθήκες του καταφυγίου-κολαστηρίου με αυτόφωρη διαδικασία και μετά από αναβολές δικάστηκε και καταδικάστηκε για κακοποίηση στις 8 Νοεμβρίου 2015. Εντούτοις, παραμένει έως και σήμερα εκείνος ο εργολάβος. Συγκεκρίμενα, έληξε η σύμβασή του στις 23 Απριλίου του 2016 και πήρε για δύο μήνες έως τον Ιούνιο χωρίς διαγωνισμό την εργολαβία. Τον Ιούνιο του 2016 υπέγραψε τη δεύτερη σύμβαση με αμοιβή 60.000 για ένα έτος.

Στο δημοτικό κυνοκομείο όταν έφτασε η ομάδα των φιλόζωων δεν υπήρχε ο υπεύθυνος, στην θέση του βρισκόταν η υπάλληλός του Σούλα Τέντα. Κανένα από τα σκυλιά δε ζούσε σε αξιοπρεπείς συνθήκες, όλα ήταν υποσιτισμένα και τα περισσότερα μάλιστα αποστεωμένα. Όταν άρχισαν να ρωτάνε την υπάλληλο για το που βρίσκονται τα σκυλιά που γνώριζαν ότι έχουν περισυλλέγει έπεφτε σε διαρκείς αντιφάσεις. Ρωτούσαν επίμονα που είναι ο Δανός, ο Δανός ήταν ένας καθαρόαιμος μολοσσός τον οποίο παρανόμως, από όσο η ίδια παραδέχθηκε, είχε βάλει να ζευγαρώσει με το δικό της καθαρόαιμο θηλυκό μολοσσό που νοσούσε από λεϊσμανίαση. Ο Δανός είχε βρεθεί αποστεωμένος αρχές Οκτωβρίου και στις 18 του μήνα εντοπίστηκε νεκρός, πιθανώς από την ασιτία.

 

 

Ο Δανός λίγες μέρες πριν πεθάνει

 

 

 

 

 

 

 

Ο υπόδικος δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: “Ήταν μία προεκλογική δέσμευση: Εμείς θα καθαρίσουμε την πόλη από τα αδέσποτα.”.

Και τα καθάρισε από όσο αποδείχθηκε.

Όταν διαπιστώθηκε και δημοσιεύθηκε η τραγική κατάσταση του κυνοκομείου και η μετατροπή του σε κολαστήριο ζώων ο Δήμος Βόλου έβγαλε ως επίσημη ανακοίνωση την παρακάτω:

“Οι παραστάσεις του θιάσου σκιών, αποτελούμενου από δήθεν φιλόζωους, πολιτικάντηδες της συμφοράς, βρομιάρηδες και γητευτές… πετεινών, και μπαχαλάκηδες συνεχίζονται, με την κοινωνία παγερά αδιάφορη και φυσικά απούσα.

Παρά την τεράστια προβολή που προσπάθησαν να δώσουν οι γραφικοί της τοπικής παραδημοσιογραφίας και στην “κινητοποίηση” της Κυριακής μόλις καμία 50αρια περίεργοι από τις άλλες περιοχές ήρθαν να προστεθούν στις ιδιαίτερες τοπικές μορφές, όπως του Κλημόπουλου και του Δούρα(!!!) και καμιά αναρχικών, για να διαμαρτυρηθούν για τη δήθεν κακομεταχείριση των αδέσποτων ζώων”.

 

 

 

 

 

 

Η κατάσταση των ζώων εντός του κυνοκομείου είναι αδιαμφισβήτητη καθώς φαίνεται ξεκάθαρα από τις δεκάδες φωτογραφίες και τα βίντεο.

Στο κτηνιατρείο βρέθηκαν πολύ λίγα φάρμακα εκ των οποίων το 70% ήταν ληγμένα, ακόμη κι από το 2011 και το 2013. Η τροφή που έδιναν στα ζώα ήταν ακατάλληλη χειρίστης ποιότητας ενώ βρέθηκαν ούτε τρία σακιά, ποσότητα ελάχιστη για κυνοκομείο. Τα ζώα έκαναν συνέχεια διάρροιες και ήταν αφυδατωμένα. Η κτηνιατρική τους περίθαλψη ανύπαρκτη παρά τη σύμβαση κτηνιάτρου με το δήμο.

Τα κλουβιά ήταν βρώμικα και καθαρίζονταν σπάνια. Όταν τα καθάριζαν από όσο έχει γίνει γνωστό το έκαναν με μάνικα υψηλής πίεσης. Χτυπούσαν με την πίεση του νερού τα ήδη κοκαλιασμένα και αδύναμα σκυλιά και μετά βρεγμένα ξάπλωναν στο νωπό μωσαϊκό. Κουβέρτες δε δεχόταν να βάλει η υπάλληλος γιατί θα λερώνονταν κι αυτή δεν μπορούσε να πλένει για τα «βρωμόσκυλα» ενώ το «καταφύγιο» βρίσκεται στις Γλαφυρές του Βόλου, πολύ ψηλά στο βουνό με αποτέλεσμα από τις αρχές του φθινοπώρου μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να κάνει κρύο και να χιονίζει συχνά. Όσα σκυλιά πήραν οι φιλόζωοι στην Αθήνα είχαν τρομερή φοβία με το νερό, όταν άνοιγε η βρύση έτρεμαν ολόκληρα και έτρεχαν τα σάλια τους με κλειστό στόμα.

 

 

 

Αφού ανακάλυψαν οι φιλόζωοι τον καθαρόαιμο μολοσσό νεκρό άρχισαν να ψάχνουν γύρω από το κυνοκομείο. Τότε βρήκαν κι άλλα πτώματα σκύλων τόσο στα χορτάρια όσο και μέσα στους κάδους. Αν και σύμφωνα με την κτηνιατρική υπηρεσία τα πτώματα των σκύλων ήταν μόνο τρία ενώ οι φιλόζωοι λένε πως είδαν τουλάχιστον δέκα.

 

 

 

 

 

Κάποια σκυλιά, όσα ήταν δυνατό, ήρθαν στην Αθήνα και υιοθετήθηκαν ή φιλοξενούνται έως και σήμερα. Το κλουβί 5 είναι σήμερα η Πεντάμορφη δίχως άλλα τέρατα, είναι υιοθετημένη και ευτυχισμένη, ήταν 13 κιλά και είναι 40. Όταν στην πρωινή εκπομπή του Mega στις 22 Οκτωβρίου μίλησε εκ μέρους της δημοτικής αρχής ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιος Μπατζιάκας είπε ότι τα σκυλιά είναι καλοταϊσμένα βλέποντας το τότε κλουβί 5 στην οθόνη του και ειρωνεύτηκε τους φιλόζωους προσκαλώντας τους δημοσιογράφους να πάνε για τσίπουρα στο Βόλο και προκαλώντας οργή.

Ο Αχιλλέας Μπέος αν και τυπικά παύθηκε από το αξίωμα του Δημάρχου Βόλου στις 14 Δεκεμβρίου 2015 λόγω της παραπομπής του σε δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου ουσιαστικά παραμένει ο ίδιος δήμαρχος, σύμφωνα και με καταγγελίες που έχουν γίνει. Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται και ως φιλόζωος! Τοποθέτησε πανάκριβη ταϊστρα-ποτίστρα έμπροσθεν του δημαρχείου για να τρώνε τα εκατοντάδες αδέσποτα που έχει εξαφανίσει(;). Με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να χαιρετίζουν την τοποθέτησή της και να λένε ότι θα μάθουν τα αδέσποτα να πηγαίνουν να τρώνε εκεί μιας και ξεχειλίζει από φαγητό. Αλλά δεν υπάρχει κανένα ζώο για να φάει. Σημειωτέον, η τροφή της ταϊστρας είναι από τις τροφές που προορίζονται για το κυνοκομείο. 

 

 

 

 

 

 

Ο Αχιλλέας Μπέος ισχυρίζεται πως η Δημοτική Αρχή απαντά με πράξεις.

 

 

 

 

Τέτοιες μέρες ένα χρόνο πριν η Δημοτική Αρχή του Βόλου επί δημαρχίας και ηθικής αυτουργίας του Αχιλλέα Μπέου και υπ’ ευθύνη του Νίκου Πολύζου έκανε επαίσχυντες πράξεις. Εξαφάνισε και δολοφόνησε εκατοντάδες σκυλιά. Οι πράξεις της συκοφάντησαν και δυσφήμισαν την ίδια ενώ πέταξε κυριολεκτικά λάσπη στα αδέσποτα. 

 

Έκανε τον Βόλο Παλέρμο!!!

Facebook Comments