Εντυπωσιακός ήταν ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη απέναντι στην Αστάνα την οποία νίκησε εύκολα με 4-1 για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» που σκαρφα΄λωσαν στη πρώτη θέση του ομίλου τους, ουσιαστικά τελείωσαν το ματς στο 34’ όταν και προηγήγθηκαν με 3-0 με τα τέρματα των Φιγκέιρας 25’, Ελιονούσι 33’ και Σεμπά 34’. Η Αστάνα μείωσε στο 54’ με τον Καμπανάγκα και ο Σεμπά στο 65’ διαμόρεφωσε το τελικό 4-1. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίχτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κάνιας στο 58’.

Πολύ δυνατά μπήκε ο Ολυμπιακός στο ματς που από τα πρώτα λεπτά έχανε το γκολ και έδειχνε διάθεση να «καθαρίσει» γρήγορα το ματς. Στο 3’ χάθηκε η πρώτη ευκαιρία με σουτ του Φιγκέιρας, ακολούθησε στο 13’ η καρφωτή κεφαλιά του Ρέτσου, ενώ στο 18’ ο Έριτς εξουδετέρωσε τη «βολίδα» του Μιλιβόγεβιτς. Το γκολ τελικά δεν άργησε καθώς στο 25’ ο Φιγκέιρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0) και το νερό μπήκε στο αυλάκι.

Ο Ολυμπιακός έπιασε εκρηκτικό ρυθμό και το «Καραϊσκάκη» «έγειρε» καθώς ακολούθησαν άλλα δύο γρήγορα τέρματα. Στο 33’ ο Ελιονούσι έκανε το 2-0 και στο επόμενο λεπτό 34’ ο Σεμπά με το 3-0 έδωσε το έναυσμα στους οπαδούς να… ασχοληθούν με το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Η μοναδική φορά που η Αστάνα έκανε αισθητή την παρουσία της ήταν στο 37’ με κοντινό σουτ του Άνισιτς στο δοκάρι του Λεάλι.

Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» κατέβασαν ταχύτητα και από λάθος πάσα του Λεάλι ο Καμαπανάγκα μείωσε σε 3-1 στο 54’, όμως στο 58’ η Αστάνα έμεινε με παίχτη λιγότερο (αποβολή του Κάνιας με δεύτερη κίτρινη) και οι ελπίδες της εξανεμίστηκαν.  Σαν να μην έφτανα όλα αυτά για τους φιλοξενούμενους ο Σεμπά στο 65’ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1 δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα στη νίκη του Ολυμπιακού.

Κίτρινες: Μποτία, Μιλιβόγεβιτς – Ταγκιμπέργκεν, Καμπανάνγκα, Μουζίκοβ, Τουμάσι

Κόκκινες: 58′ Κάνιας (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Τόμπιας Στίλερ (Γερμανία)

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς (73′ Καμπιάσο), Μάρτινς, Ελιουνούσι (69′ Μανθάτης), Σεμπά, Φορτούνης (79′ Μπουχαλάκης), Καρντόσο.

Αστάνα (Στάνιμιρ Στοΐλοφ): Έριτς, Μπεϊσεμπέκοβ, Μάλι, Άνισιτς, Λογκβινέκο, Σόμκο, Ταγκιμπέργκεν (63′ Μουζίκοβ), Τουμάσι, Κάνιας, Καμπανάνγκα (72′ Ντεσπότοβιτς), Νουρσεμπάγιεβ (59′ Σίτοβ).

Γιούνγκ Μπόις – ΑΠΟΕΛ 3-1

Με χατ-τρικ του Γκιγιόμ Ορό (18’, 52’, 82’ πεν.), η Γιουνγκ Μπόις νίκησε 3-1 με ανατροπή τον ΑΠΟΕΛ (προηγήθηκε με τον Εφραίμ στο 14’) στη Βέρνη κι έτσι πήρε το «φιλί της ζωής» στον 2ο όμιλο του Europa League.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ                 Ν-Ι-Η   Τερμ.  Β.

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)             2-0-1    4-4   6

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)        2-0-1    5-2   6

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)    1-1-1    3-2   4

Αστάνα (Καζακστάν)         0-1-2    2-6   1

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments