Η σπουδαία φιλελεύθερη ιστορικός και πολιτικός επιστήμων Χάνα Άρρεντ στο κλασσικό της αριστούργημα υπό την επωνυμία «Το Ολοκληρωτικό Σύστημα» είναι η πρώτη που που επί της ουσίας τοποθετεί στην ίδια απόσταση μεταξύ τους τον Ναζισμό και τον Κομμουνισμό. Η Πολιτικός Επιστήμων διέκρινε τις ίδιες μεθόδους να χρησιμοποιούνται εξίσου και από τα δύο καθεστώτα, ήτοι την πλήρη μαζοποίηση του ατόμου και την υποταγή του στο κόμμα – κράτος, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ως μέθοδο κρεατομηχανής που «κινητοποιεί» την πίστη στο καθεστώς και την ύπαρξη και στα δύο ενός κοινού εχθρού που δήθεν αντιστρατεύεται την «πρόοδο» που επέφεραν στον λαό. Και τα δύο καθεστώτα είχαν ως στόχο να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες θρησκείες και ενώ ο Ναζισμός υποσχόταν ότι όποιος συστρατευτεί μαζί του θα δοκίμαζε όλες τις απολαύσεις και θα αντιλαμβανόταν ότι «όλα είναι δυνατά», ο Κομμουνισμός από την άλλη υποσχόταν με πρόσχημα την Μαρξιστική θεωρία της αταξικής ουτοπίας κάτι πολύ πιο παραπλανητικό: τον επίγειο παράδεισο.

Αυτή την τελευταία πρόταση εξακολουθούν να την ευαγγελίζονται ακόμα πολλά Σοσιαλιστικά κόμματα στην Δύση με πρώτο και καλύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνη ενός φιλελεύθερου πολιτικού (ο όρος Συντηρητικός είναι απαγορευμένος) είναι να αναδεικνύει και να καταδεικνύει ότι οι ο τελικός στόχος των Σοσιαλιστών είναι η αταξική ουτοπία και, μάλιστα στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, με δανεικά.

Τί είπε ο κ. Γεωργιάδης που ενόχλησε τόσο πολύ τους Κομμουνιστές και τους ενδοπαραταξιακούς του συμμαχητές; Είπε ότι όσες χώρες έζησαν τον Κομμουνισμό στο πετσί τους όχι απλά δεν μπορούν να ακούν για αυτόν αλλά μάλιστα τον έχουν απαγορεύσει διά νόμου. Εάν κάποιοι κεντρώοι ενοχλήθηκαν ας ανατρέξουν στο πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα ο οποίος υπέγραψε νόμο που απαγορεύει κάθε αναφορά σε δρόμους, δημόσια κτήρια και χώρους που διαδίδει τον κομμουνισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς. Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου, οι ονομασίες σε κτήρια, δρόμους, οδούς, πλατείες, γέφυρες «δεν μπορούν να τιμούν ανθρώπους, οργανώσεις, γεγονότα και ημερομηνίες που συμβολίζουν τον κομμουνισμό ή οποιαδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς, είτε προάγουν το καθεστώς με άλλους τρόπους».Με λίγα λόγια η Πολωνία εξίσωσε τον Κομμουνισμό και τον Ναζισμό ως δύο καθεστώτα η φύση των οποίων είναι ολοκληρωτική και αντιδημοκρατική. Ό,τι είπε δηλαδή και ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τον οποίο έσπευσαν να λοιδωρήσουν.

Δεν είναι τόσο ότι στην Ελλάδα αγνοούμε ότι οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις Γκούλαγκ ξεπερνούσαν σε μέγεθος τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των SS στο Άουσβιτς ή στο Μαϊντάνεκ, ότι είμαστε ανίδεοι για την τρομακτική σφαγή που διέπραξαν οι Σοβιετικοί στο Κατύν ή ότι ακόμα και στην χώρα μας αυτό που συνετελέσθηκε δεν ήταν «εμφύλιος» αλλά «συμμοριτοπόλεμος». Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι κεντρώοι πολιτικοί είναι ότι η Αριστερά και οποιοδήποτε αντιδημοκρατικό σχήμα της ομοιάζει δεν αντιμετωπίζεται με ευχάριστα λόγια και με ευπροσήγορο λόγο, αλλά με μαχητικότητα, ιδεολογικό αγώνα που δεν ταιριάζει στους λιπόψυχους και με συγκρότηση που παραγάγει αντεπιχειρήματα. Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε σε μία χώρα όπου επικρατούσα θρησκεία είναι η Αριστερά και η ιδεολογική της ηγεμονία τόσο μεγάλη που ένα κεντροδεξιός πολιτικός σαν τον Άδωνι θεωρείται αμαρτωλός. 

Facebook Comments