Επίθεση από την “Αυγή” κατά των δικαστών μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά. Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα με τίτλο “Ευτυχώς δεν κυβερνούν οι δικαστές” κάνει λόγο για “πρωτοφανή πολιτική απόφαση από το ΣτΕ που επαναφέρει το καθεστώς ανομίας στον τηλεοπτικό χώρο”.

Η εφημερίδα μάλιστα μιλά για “βαθύ κράτος”  το οποίο “είναι εδώ” υποστηρίζοντας σε κύριο άρθρο ότι “η πλειοψηφία του ΣτΕ επέλεξε την τυφλή-μετωπική σύγκρουση με τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία”.

Τί αναφέρει:

Το βαθύ κράτος είναι εδώ. Την τυφλή – μετωπική σύγκρουση με την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία επέλεξε η πλειοψηφία (14-11) του ΣτΕ, με την πρωτοφανή ως προς την απολυτότητα και αυταρχικότητα απόφασή της περί αντισυνταγματικότητας του νόμου αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Η πλειοψηφία που, όπως παρατήρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, έκρινε συνταγματικά τα Μνημόνια, το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση και τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος με το PSI, απεφάνθη ότι η αρμοδιότητα αδειοδότησης ανήκει στο ΕΣΡ και όχι στον υπουργό, ευθυγραμμιζόμενη -κατ αυτόν τον τρόπο- πλήρως με τη Ν.Δ., το σύστημα Σαμαρά – Βενιζέλου και τους χρεοκοπημένους καναλάρχες. Το «τζάμπα τελείωσε» διεμήνυσαν Όλγα Γεροβασίλη και Ν. Παππάς προαναγγέλλοντας νέα νομοθετική πρωτοβουλία, τη Δευτέρα, για την έκδοση «βεβαιώσεων λειτουργίας» των τηλεοπτικών σταθμών μέχρι τη χορήγηση οριστικής άδειας.

 

Facebook Comments