Σήμερα η μέρα θα ξεκινήσει με εκπτώσεις έως και -80% σε αρκετά καταστήματα με αφορμή την εισαγωγή της Black Friday και στην Ελλάδα.

Η Black Friday, αλλιώς Μαύρη Παρασκευή, ξεκίνησε από τις ΗΠΑ  το 1932 και γίνεται την πρώτη Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών σηματοδοτώντας την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Χαρακτηρίστηκε μαύρη διότι είναι μια ημέρα που οι επιχειρήσεις από «το κόκκινο», δηλαδή από ζημίες, έχουν κέρδη, λόγω των υψηλών πωλήσεων. Ωστόσο πολλοί υποστηρίζουν ότι πήρε το όνομα της  επειδή οι τροχονόμοι στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ για να περιγράψουν την αφόρητη κίνηση στους δρόμους την ημέρα των εκπτώσεων την χαρακτήρισαν ως Μαύρη Παρασκευή.

Βέβαια εμείς δεν έχουμε Thanksgiving, αλλά είμαστε επιρρεπείς σε ό,τι είναι ξενόφερτο. Την αρχή έκαναν τα καταστήματα Public και ακολούθησαν αρκετοί ακόμα. Η Media Markt, η GAP, το Πλαίσιο, το JYSK αλλά και εμπορικά κέντρα όπως το RiverWest, το Athens Metro Mall και το McArthur Glen είναι μερικοί από αυτούς που θα πάρουν μέρος. Οι καταστηματάρχες ελπίζουν σε μια «λευκή μέρα» και όλο και περισσότεροι μεμονωμένοι επιχειρηματίες λαμβάνουν μέρος μήπως και δουν κάποια έσοδα. 

Τα τελευταία χρόνια, η Black Friday εξελίσσεται στην πραγματικότητα σε τετραήμερο εκπτώσεων, αφού συχνά τα καταστήματα ανοίγουν από το χάραμα της Παρασκευής και λειτουργούν ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.

Εσείς θα βγείτε στα μαγαζιά;

Facebook Comments