Τις αμερικανικές εκλογές ακολούθησε ένας ισχυρός γύρος εισροών κεφαλαίων στη Wall Street που δείχνει ότι οι επενδυτές προετοιμάζονται για ένα νέο ανοδικό ράλι που πιθανότατα θα είναι και το τελευταίο πριν από την αλλαγή του κύκλου.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών, οι αμερικανικές μετοχές είδαν νέες εισροές ύψους $52,1 δισ. και εισροές ύψους $6 δισ. μόλις την περασμένη εβδομάδα. Κάθε δολάριο από τις εισροές αυτές, διοχετεύτηκε σε μετοχικές αξίες. Περισσότερα από $31 δισ. τοποθετήθηκαν στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση και περίπου $10 δισ. στη μικρή κεφαλαιοποίηση. Από τους επιμέρους κλάδους, περί τα $9,0 δισ. προσέλκυσε ο κλάδος των τραπεζών, περί τα $6,5 δισ. ο κλάδος βιομηχανίας και $2,5 δισ. ο κλάδος υγείας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Τον περασμένο μήνα, τα μετοχικά ETFs δέχθηκαν $52,1 δισ. σε νέα κεφάλαια που είναι παραπάνω από τα διπλάσια σε σχέση με το μέσο όρο των $20,8 δισ.

  • Για την περασμένη εβδομάδα, τα μετοχικά ETFs δέχθηκαν εισροές ύψους $6,0 δισ. Τα ETFs των εμπορευμάτων είδαν εκροές ύψους $1,5 δισ.

  • Μεταξύ των κλάδων, εισροές $9,0 δισ. για τα financial ETFs, $6,6 δισ. για τα Industrial ETFs, $2,5 δισ. για τα health care ETFs και $2,2 δισ. για τα Energy ETFs.

  • Τα ομολογιακά ETFs συνέχισαν να έχουν εισροές κεφαλαίων και τον περασμένο μήνα τα AUM αυξήθηκαν κατά $2,2 δισ.

Το 2016 είναι μια καλή χρονιά για τα ETFs με τις συνολικές εισροές για το 2016 να ανέρχονται σε $229 δισ. και τα συνολικά AUM σε πάνω από $2,5 τρισ.

Facebook Comments