Άγνοια δηλώνουν οι Βρυξέλλες για το πακέτο παροχών του Αλέξη Τσίπρα και αναφέρουν ότι η ΕΕ δεν είχε ενημερωθεί για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο έλληνας πρωθυπουργός την Πέμπτη.

Οι ανακοινώσεις Τσίπρα εντείνουν το κλίμα αναξιοπιστίας έναντι της κυβέρνησης, και φαίνεται πως δυσκολεύουν την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες όπως τα εργασιακά. 

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε την Πέμπτη σε εξαγγελία παροχών με «προεκλογικό άρωμα», στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup που προκάλεσε ανασφάλεια στην κοινή γνώμη για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα – άρα και λιτότητα – και πέραν του 2018. 

Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να τονώσει το ηθικό των πολιτών, αλλά και των βουλευτών του, παρουσιάζοντας σενάριο για έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία της οικονομίας. Προσπαθεί έτσι να καταστήσει πιο «εύπεπτα» τα νέα μέτρα, καλλιεργώντας παράλληλα το έδαφος για ηρωική έξοδο και πρόωρες εκλογές αν το αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση συνεχιστεί. 

«Από το πλεόνασμα» 

«Τα 617 εκατομμύρια που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός τα οποία θα διανεμηθούν σε 1.600.000 συνταξιούχους , είναι από το πλεόνασμα που υπάρχει, ύψους 2,44 δισ. πάνω στον προϋπολογισμό του 2016» ανέφερε πάντως στην Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

 

Facebook Comments