Ο χρυσός είχε την καλύτερη συμπεριφορά μεταξύ των πολύτιμων μετάλλων, την περασμένη εβδομάδα, χάνοντας μόλις 0,08%. Ο χρυσός έχει μια σταθερή συμπεριφορά σε αυτές τις συνθήκες trading και προσπαθεί να διαμορφώσει μια βάση, σύμφωνα με τη UBS. Οι συναλλαγές στη φυσική αγορά, έχουν σημειώσει άνοδο και αυτό έχει βοηθήσει στο να υπάρξει μια σταθεροποίηση της τιμής.

Σύμφωνα με τη UBS, δεν υπάρχει κάποιος σπουδαίος λόγος για τοποθετήσεις στο χρυσό, αυτή την περίοδο και ως εκ τούτου, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι υπομονετικοί και να “χτίζουν” στρατηγικές θέσεις. Επίσης, σύμφωνα με την Commerzbank, ο χρυσός έχει βρει στήριξη από την μικρή πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων αλλά και από τη μικρή πτώση του δολαρίου.

Από την άλλη, η Deutsche Bank έχει το δικό της μοντέλο υπολογισμού της “σωστής” τιμής σύμφωνα με το οποίο το πολύτιμο μέταλλο θα κινηθεί πέριξ των $1.200 για το 2017.

Σύμφωνα με τη UBS, τα πολύτιμα μέταλλα θα μπορούσαν να σημειώσουν κέρδη τον πρώτο μήνα του 2017, σύμφωνα με την εποχικότητα των τελευταίων 10 ετών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Ιανουάριος είναι ο καλύτερος μήνας για το χρυσό, με μέση απόδοση 4,35% με μόλις τρεις χρονιές να είναι αρνητικές.

Facebook Comments