Όσο ζούσαμε στην εποχή της πλασματικής ευημερίας ονειρευόμασταν τη συνέχεια του σοσιαλιστικού παραδείσου. Και μάλιστα εντός ευρώ. Πιστεύαμε ότι θα είμαστε στους αιώνες των αιώνων η “έξυπνη φυλή” φάρα που θα απολαμβάνει παροχές επιπέδου Νορβηγίας έχοντας παραγωγική βάση επιππέδου… Μοζαμβίκης. Επειδή λοιπόν η φύση έχει προνοήσει ώστε οι ανισορροπίες της να διορθώνονται και να προσαρμόζονται με τους -πολλές φορές και- άγραφους νόμους της, ήρθε η ώρα να συμβιβαστούμε με την πραγματικότητα και την αλήθεια. Όπως τελείωαν τα δανεικά που μας εκτόξευσαν στα ύψη δείχνοντας τη γύμνια μας (σαν τη μαϊμού που όσο ανεβαίνει στο δέντρο… εκτίθεται), έτσι τελειώνουν και τα αντιμνημονιακά παραμύθια. Ο Χίτλερ ήταν ο πρώτος διδάξας αφού θεωρούσε ότι το πλέον εξωφρενικό ψέμα είναι αρκετό να δημιουργήσει για να παρασύρεις αμόρφωτους και ανόητους, όπως και ότι η λάσπη πολλές φορές μπορεί να είναι πιο ισχυρή από το πλέον εξωφρενικό ψέμα, αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια.

Πολιτικοί απατεώνες ολκής δούλεψαν επί χρόνια το… project του βομβαρδισμού του ανθρωπίνου εγκεφάλου με σενάρια συνωμοσίας και εκτόξευσης λάσπης. Ποντάρισαν στις σοβαρές δυσλειτουργίες που παρουσιάζει το νευρικό σύστημα του μεγαλύτερου τμήματος του πληθυσμού. Τους μετέτρεψαν σε “αντιμνημονιακούς”, “αγανακτισμένους” κλπ. Τους φανάτισαν και τους… δηλητηρίασαν με ασύστολα ψεύδη, τους έδωσαν εύπεπτα μηνύματα και τους μετέτρεψαν σε ιδανικούς αυτόχειρες ωθώντας τους να κάνουν επιλογές που μας απομάκρυναν από τη λύση του προβλήματος. Έτσι μετά τα δανεικά που μας τελείωσαν και έβαλαν τέλος στο σοσιαλκομμουνιστικό παραμύθι, τώρα έρχεται το τέλος και για ψεύδη που με τόσο αριστοτεχνικό και πολιτικά επαγγελματικό τρόπο σερβίρισαν στο πόπολο.

Βάλαμε μυαλό; Μάλλον όχι. Κάποιοι απλά έχουν προβληματιστεί για τις επιλογές τους και κάποιοι άλλοι είναι πρόθυμοι να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους πηγαίνοντας στα φασιστικά άκρα εκ δεξιών και εξ΄ ευωνύμων ή να ψηφίσουν πρόδηλα καραμπινάτους απατεώνες που πουλάνε διαστημική τεχνολογία και κατέχουν 3 τρισ. τα οποία φτάνουν για να ξεχρεώσει η χώρα και οι πολίτες της, οι οποίοι θα πάρουν στην τσέπη και κανά μύριο ευρώ ο καθένας! Με τέτοια δεξαμενή αφελών και ανεύθυνων πολιτών δεν μπορούμε να πάμε μακριά. Ένα… σοκ αλήθειας σε όλα τα επίπεδα πρέπει να επιχειρηθεί απ΄ όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου που αντιλαμβάνονται που έχουμε φτάσει. Λέτε ότι είναι δύσκολο να βρεθούν μερικοί που θα υποσχεθούν ότι έχουμε λεφτά που κατέχουν οι ξένες συνωματικές δυνάμεις οι οποίες θέλουν να πάρουν… μπιρ παρά τα “ασημικά” της ελληνικής οικογένειας; Μάλλον όχι. Υπάρχουν πρόθυμοι ανόητοι που πιστεύουν αυτά τα παραμύθια πληρώνοντας μάλιστα και συνδρομή δίνοντας παράλληλα και τον όρκο της ηλιθιότητας!

Η ηλιθιοποίηση του ελληνικού λαού από πάσης φύσεως τύπους που στόχευαν στην εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου, έγινε με περίτεχνο τρόπο και με αξιοποίηση της οργής και της αγανάκτησης. Δημαγωγοί και ψεύτες πολιτικοί, αδαείς καλλιτέχνες ανεύθυνοι δημοσιογράφοι και χιλιάδες “Ταλιμπάν” του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημιούργησαν μια χώρα που δύσκολα θα καταφέρει να ορθοποδήσει τα επόμενα χρόνια με τα μυαλά που της… φύτεψαν. Απίθανοι τύποι με σενάρια συνωμοσίας που έφταναν μέχρι τους… ψεκασμούς αλλά και πλήθος παλαβών “επένδυσαν” σε έναν κόσμο τρομαγμένο που είδε ότι τελικώς υπάρχουν οι… κακοί που μας τα παίρνουν και οι καλοί που θα μας τα ξαναδώσουν πίσω! Το αποκορύφωμα ήταν βεβαίως το δημοψήφισμα όπου το 61,31% (ήτοι 3.469.781 πολίτες) πίστεψαν ότι θα αλλάξουμε τον κόσμο και θα τινάξουμε τα πάντα στον αέρα έχοντας… αξιοπρέπεια. Βεβαίως, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ… σεβάστηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος καθώς απερρίφθη το σχέδιο προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να έρθει στη συνέχεια ένα απείρως σκληρότερο και επαχθέστερο μνημόνιο!!!

Η χώρα αντιμετωπίζει δομικά προβλήματα τα οποία δημιούργησαν οι… προηγούμενοι, αλλά ο κόσμος πήγε με τους… επόμενους για να τιμωρήσει τους πρώτους που του χάλασαν την ησυχία και του έκαναν… λιποαναρρόφηση. Ακόμη δεν έχουν καταλάβει οι περισσότεροι ότι αυτή η χώρα έχει πρόβλημα μάνατζμεντ (κακή διοίκηση σε όλα τα επίπεδα), προβληματική γραμμή παραγωγής (έλλειμμα ανταγωνιστικότητας), ένα λογιστήριο που είχε μάθει να δουλεύει με “διπλά βιβλία” (αφανή ελλείμματα και χρέη) και ένα τμήμα μάρκετινγκ που συστηματικά έδιωχνε τους πελάτες (επενδυτές).

Μέχρι και πριν 2 χρόνια ο ελληνικός λαός πίστευε ότι η φτωχοποίηση και η θυματοποίησή του είναι έργο των μεγάλων δυνάμεων με τους… εγχώριους υπηρέτες και είπε να βρει την… ησυχία του ψηφίζοντας αυτούς που του έταξαν τα πάντα, οδηγώντας τους όμως εκ των υστέρων ακόμη πιο βαθιά στην άβυσσο. Ένας λαός που σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό λόγω του δηλητηρίου του σοσιαλισμού και του αντιμνημονιακού αμόκ, αδυνατεί να κατανοήσει στοιχειώδη πράγματα για το πώς λειτουργούν τα δημόσια οικονομικά, τα μακροοικονομικά και τα χρηματοοικονομικά. Και βέβαια θα ισχυριστεί κάποιος ότι αυτό είναι δουλειά των πολιτικών. Σωστό. Όμως, όταν έρχεται η ώρα για να μιλήσουν με ειλικρίνεια κάποιοι πολιτικοί και κυρίως όταν πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις, τότε η αλήθεια πονάει γιατί προφανώς, πονάει η… τσέπη. Αυτό όμως που σίγουρα χρειάζεται είναι ένα new deal αλήθειας καθώς τα σοσιαλιστικά παραμυθάκια και τα αντιμνημονιακά ψέματα τελείωσαν. Πολιτικό σύστημα κια πολίτες είναι σε θέση να κάνουν αυτό το new deal; Μπορούν. Υπό την προϋπόθεση όμως, ότι ο λαός θα σταματήσει να επιλέγει πολιτικούς απατεώνες και θα σταματήσει να κάνει ανόητες και καταστροφικές επιλογές. Ιδού η Ρόδος…  

Facebook Comments