Στενά χαρακτηρίζει τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων του Σεπτεμβρίου η Eurobank στο εβδομαδιαίο οικονομικό της δελτίο.

Ειδικότερα σημειώνει πως η ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων παραμένει στον πυρήνα της εφαρμογής του προγράμματος ενώ οι μεταρρυθμίσεις για κινητικότητα, αναδιάρθρωση ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ, και ΕΛΒΟ καθώς και ο νέος κώδικας για τους δικηγόρους θα κρίνουν την έγκριση της δόσης του ενός δισ. ευρώ στις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πίεση των δανειστών για την ολοκλήρωση των εναπομενουσών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων – πέρα από αυτές που απαιτούνται για την δόση του ενός δισ. ευρώ – θα αυξηθεί όσο πλησιάζουμε προς την αξιολόγηση του τέταρτου τριμήνου του 2013.

Παράλληλα στο δελτίο εκτιμάται πως θα υπάρξει αποκλιμάκωση του κινδύνου της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της έγκρισης της εκταμίευσης των 5,8 δισ. ευρώ από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ ωστόσο επισημαίνεται πως η αβεβαιότητα για τις επόμενες δόσεις παραμένει.

Η Eurobank παρατηρεί ότι η ρευστότητα στην αγορά παραμένει περιορισμένη, καθώς η χρηματοδότηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα μειώθηκε κατά 4,1% τον Ιούνιο.

Για τις καταθέσεις του εγχώριου ιδιωτικού τομέα, αναφέρει ότι μειώθηκαν τον Ιούνιο κατά 693εκατ. ευρώ έπειτα από την αύξηση του Μαΐου, καθώς αυξήθηκε η πολιτική αβεβαιότητα ενώ παραμένει μεγάλη η επίδραση της συνεχιζόμενης ύφεσης και των φορολογικών επιβαρύνσεων στις καταθέσεις.

Facebook Comments