Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που επισκέφθηκε ταβέρνα στις Αρχάνες του Ηρακλείου, εμποδίστηκε από τους ιδιοκτήτες της αλλά και από θαμώνες να προβεί σε έλεγχο την ημέρα της τοπικής εορτής του Αφέντη Χριστού σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το πρωί.

Τα μέλη του κλιμακίου αποχώρησαν, αλλά επανήλθαν σήμερα το πρωί, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και κοινοποίησαν στην ελεγχόμενη επιχείρηση Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου (ΥΣΕ) με τα διαπιστωθέντα αποτελέσματα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών, «διαπιστώθηκε η συμμετοχή των ιδιοκτητών της επιχείρησης στη διακοπή του ελέγχου και ως εκ τούτου θα εφαρμοστούν οι διατάξεις που προβλέπουν το κλείσιμο της επιχείρησης μέχρι έναν μήνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Ο έλεγχος στην επιχείρηση συνεχίζεται».

Η επιχείρηση κατηγορείται για άρνηση ελέγχου με τη μη επίδειξη βιβλίων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του χθεσινού ελέγχου, δεν είχαν κοπεί περισσότερες από τρεις αποδείξεις σε πελάτες του καταστήματος.

Το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ είναι αυξημένοι σε στοχευμένες περιοχές της Κρήτης και πριν από λίγες ημέρες κλιμάκιο της υπηρεσίας είχε και πάλι μεταβεί στις Αρχάνες βεβαιώνοντας παραβάσεις σε καταστήματα.

Facebook Comments