Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα επιτρέψει στις λονδρέζικες τράπεζες που θέλουν να διατηρήσουν την πρόσβασή τους στην ΕΕ μετά το Brexit να δημιουργήσουν «κελύφη», ξεκαθάρισε η επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί, ξεκαθαρίζοντας πως θα απαιτηθεί βασικές λειτουργίες των τραπεζών, να τεθούν υπό την εποπτεία του SSM.

«Δεν θέλουμε να εγκρίνουμε άδεια κελύφη», δήλωσε η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ (SSM) μιλώντας στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, προσθέτοντας πως «θέλουμε αυτό που χρειάζεται για να αποκτήσουν έδρα στην ευρωζώνη, άρα εσωτερικό έλεγχο, διαχείριση κινδύνου κ.λπ.».

Στο ίδιο θέμα είχε αναφερθεί στις αρχές του μήνα και η Sagine Lautenschlaeger, στέλεχος της ΕΚΤ, η οποία είπε πως οι τράπεζες με έδρα στη Βρετανία που θέλουν να δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit  θα πρέπει να υποβάλουν από νωρίς αίτηση για άδεια για να στήσουν πραγματικές μονάδες και όχι εταιρείες «κέλυφος».

Η ίδια προειδοποίησε τις τράπεζες στη Βρετανία να μην παρακάμψουν τους κανόνες, ενώ αρνήθηκε να πει πόσο προσωπικό θα πρέπει να έχουν αυτές οι νέες τραπεζικές δραστηριότητες, λέγοντα ότι θα εξεταστεί κατά περίπτωση το θέμα.

Facebook Comments