Οι μετοχές των τραπεζών κινούνται πτωτικά κατά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά παραμένουν ο κλάδος με την καλύτερη απόδοση για τους τελευταίους 12 μήνες. Ο κλάδος των τραπεζών, όπως παρουσιάζεται στο ETF XLF, έχει καταγράψει κέρδη 27,6% σε διάστημα 12 μηνών και παραμένει πάνω και από τον κλάδο τεχνολογίας που καταγράφει κέρδη 21,3%.

Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η επιβράδυνση της δανειακής επέκτασης αποτελεί σημάδι ότι οι τράπεζες αντιμετωπίζουν και νέα εμπόδια. Αναλυτής της Cantor Fitzerald σχολίασε ότι το ράλι των τραπεζών έχει ολοκληρωθεί. Η Cantor ήταν bullish στς αμερικανικές τράπεζες από την αρχή του 2016, αλλά πλέον εκτιμά ότι οι τράπεζες δε συνιστούν ελκυστική επιλογή.

Ο κλάδος των τραπεζών βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο απόδοσης του S&P 500 ενώ και ο ίδιος ο S&P 500 κινείται πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο κερδών, κάτι που κάνει το ράλι στις μετοχές υγιές.

19 04 17 bankperf

Η κορύφωση του τραπεζικού κλάδου, ακόμα δεν αποτελεί κάποιο ανησυχητικό σημάδι, αλλά σε μεγάλο βαθμό εκεί οφείλεται και η σταθεροποίηση του S&P 500. Η φορολογική μεταρρύθμιση και οι νέες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed, είναι απαραίτητες ενέργιες για να δώσουν και πάλι ώθηση στις τραπεζικές μετοχές.

Facebook Comments