O Παναθηναϊκός είπε «αντίο» από το final 4 της Euroleague για πέμπτη συνεχόμενη φορά, χάνοντας από την Φενέρμπαχτσε στην Πόλη με 61-79..

Το 0-2 στην Αθήνα αποδείχθηκε σκορ αξεπέραστο για τους «πράσινους», που ηττήθηκαν για τρίτη σερί φορά από την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη με κι έμειναν εκτός final 4. Η  ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς με sweep (3-0) πήρε πανηγυρικά το πρώτο «εισιτήριο» για την τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί μέσα στο «σπίτι» της, για τρίτη σερί σεζόν και φιλοδοξεί να κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της μπροστά στο κοινό της.

Πάλεψε για 15 λεπτά ο Παναθηναϊκός, αλλά το κακό τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους έδωσε… αέρα 9 πόντων στην Φενέρ, η οποία στην επανάληψη αύξησε τη διαφορά κι έφτασε άνετα στη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός του τελευταίου 10λεπτου ήταν απογοητευτικός σε όλα τα επίπεδα και προβλημάτισε έντονα με την απόδοσή του, ιδιαίτερα με τον τρόπο που οι περισσότεροι παίκτες του παρουσιάστηκαν στο παρκέ. Σαφώς και δεν ήταν εικόνα ομάδας που ήθελε να μειώσει σε 1-2 και να διεκδικήσει την ισοφάριση σε 4ο ματς… 

Οι «πράσινοι» στο,,, κενό διάστημα που παρουσίασαν στα τέλη του πρώτου μέρους επανέλαβαν τα λάθη που έκαναν στην Αθήνα, με κακές και βιαστικές επιλογές στην επίθεση, αλλά και αμυντικά κενά. Στο 3ο δεκάλεπτο κράτησαν γι΄ αρκετή ώρα την Φενέρ στους 44 πόντους, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στο σκοράρισμα, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να ξεφύγουν και πάλι με 12 (52-40) και να κλείσει η περίοδος στο 52-42 με τις βολές του Ρίβερς.

Στο διάστημα αυτό η ελληνική ομάδα δέχτηκε τους λιγότερους πόντους (15) στο τρίτο 10λεπτο, αλλά ήταν τραγική στην επίθεση με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να «επιστρέψει» και να αγχώσει τους γηπεδούχους.

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός παραδόθηκε ανευ όρων. Η Φενέρ ξέφυγε με 19 (63-44) με δύο σερί τρίποντα από τους Νάναλι, Μπογκντάνοβιτς και κάπου εκεί τελείωσαν όλα για τους «πράσινους» περίπου 7 λεπτά πριν το φινάλε. Σίνγκλετον (12π.) και Ρίβερς (16π.) ξεχώρισαν από το «τριφύλλι» που είχε τους περισσότερους παίκτες σε πολύ κακή επιθετικά βραδιά.   

Με 13 πόντους τελείωσε το ματς οπ Ντίξον, όντας ο κορυφαίος σκόρερ της τουρκικής ομάδας.

Facebook Comments