“Εάν οι συνθήκες στην αμερικανική οικονομία συνεχίσουν να βελτιώνονται, τότε θα ξεκινήσει η μείωση της αγοράς κρατικών ομολόγων”, αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η Fed βρίσκεται πολύ κοντά στο να ξεκινήσει η μείωση της αγοράς κρατικών ομολόγων κάθε μήνα.

Έως το τέλος του έτους αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση του ρυθμού αγοράς στην αγορά κρατικών ομολόγων, γνωστοποίησε η Fed.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασής της, αρκετά μέλη της νομισματικής επιτροπής τάχθηκαν υπέρ της αύξησης των επιτοκίων, καθώς, όπως τόνισαν, δεν θα πληγεί η αγορά ακινήτων.

Ωστόσο και σε απογοήτευση των επενδυτών, δε δόθηκε καμία ένδειξη για τον χρόνο έναρξης της μείωσης του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων από τη Fed.

Σε γενικές γραμμές, τα πρακτικά δίνουν την εντύπωση μιας επιτροπής που πειραματίζεται με την εξαγωγή συμπερασμάτων από τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία. Οι αξιωματούχοι εμφανίστηκαν ελαφρώς πιο απαισιόδοξοι για τις οικονομικές προοπτικές από ό,τι νωρίτερα το τρέχον έτος. Εκτίμησαν πως η ανάκαμψη θα ανακάμψει “κάπως” στο δεύτερο μισό του έτους και θα επιταχύνει περαιτέρω το 2014.


 

Facebook Comments