Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα των πλειστηριασμών, στην οποία συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός  κ. Α. Σαμαράς, ο Αντιπρόεδρος κ. Ευ. Βενιζέλος και οι Υπουργοί κκ. Στουρνάρας και Χατζηδάκης. Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού Γραφείου, ο κ. Ευ. βενιζέλος μιλώντας σε δημοσιογράφους και απαντώντας σε ερώτηση αν κατέληξαν σε κάτι όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, απάντησε χαρακτηριστικά: “Νομίζω πως ναι…”.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρώτη φάση της μερικής άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τις αρχές του 2014 θα αφορά κυρίως επιχειρηματίες, εμπόρους και λιγότερα από 10.000 ακίνητα.

Την Τετάρτη, μετά τη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επικρατείας, κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε ότι «δεν μπορεί κάποιος να έχει δύο ή τρία ακίνητα και 300.000 ευρώ καταθέσεις και να μην επιτρέπεται πλειστηριασμός κατοικίας ή δήμευση καταθέσεων».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι το όλο θέμα αφορά σε αυτή τη φάση «κυρίως επιχειρηματίες και εμπόρους» και λιγότερα από 10.000 ακίνητα. «Δεν πρόκειται να θιγούν οι δανειολήπτες που έχουν α κατοικία και χαμηλά εισοδήματα» τόνισε ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικά στελέχη έχουν δηλώσει ότι θα επιδιωχθεί η εξαίρεση όλων των ανέργων και των ατόμων με αναπηρία.

Facebook Comments