Ακούγοντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή τον κ.Βαρουφάκη να μιλάει με την γνωστή άνεση και την αυταρέσκεια που τον διακρίνει για τα πεπραγμένα του ως υπουργού οικονομικών, αναρωτήθηκα σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης θα μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος και να μιλάει δεξιά και αριστερά σαν να μην έχει συμβεί τίποτα ένας πολιτικός που αποδεδειγμένα προξένησε τόσο μεγάλη ζημιά στη χώρα του και μάλιστα υπερηφανεύεται γιαυτό.

O Γιάνης Βαρουφάκης, το asset της “πρώτης φοράς Αριστεράς”, ο οποίος τα πρώτα χρόνια του μνημονίου έβγαινε στα πρωινάδικα ως ο μεγάλος γκουρού της οικονομίας που είχε τη λύση για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, μας είπε στην σημερινή του συνέντευξη ότι από το 2014 είχε πει στον ΣΥΡΙΖΑ  ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έλεγε “μπούρδες” κι ότι ο Αλέξης Τσίπρας του έδωσε το ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει. Δηλαδή τι μας είπε ο κ.Βαρουφάκης; Πρώτον ότι συντάχθηκε με ένα κόμμα του οποίου το οικονομικό πρόγραμμα θεωρούσε μπούρδα και ανεφάρμοστο. Άρα ποια αξιοπιστία και ποια αξιοπρέπεια μπορεί να έχει ως πρόσωπο ο κ.Βαρουφάκης; Δεύτερον, μας είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είχε κανένα σχέδιο, καμία κοινή γραμμή και κοινή στόχευση στην οικονομική πολιτική και στην διαπραγματεύση κι ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε. Άρα ομολογείται ό,τι συνειδητά έπαιξαν την Ελλάδα στα ζάρια αδιαφορώντας για την τύχη της χώρας και των πολιτών.

Πέρα από αυτές τις αποκαλύψεις που φανερώνουν ξεκάθαρα τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική καταστροφή που υπέστη η χώρα το 2015, ο πρώην υπουργός Οικονομικών προκειμένου να υποστηρίξει το προφίλ του ήρωα-υπουργού που τα έβαλε με τους διεθνείς τοκογλύφους μας είπε για άλλη μια φορά ότι οι Ευρωπαίοι έκλεισαν τις τράπεζες για να εκβιάσουν τον ίδιο και την κυβέρνηση. Ο μεγάλος οικονομολόγος κ.Βαρουφάκης νομίζει ότι απευθύνεται σε κοινωνία ηλιθίων ή οικονομικά αναλφάβητων αφού ξέρουν και οι πέτρες ότι οι τράπεζες έκλεισαν επειδή το πεντάμηνο της “υπερήφανης διαπραγματεύσης” έφυγαν όλες οι καταθέσεις από τις ελληνικές τράπεζες και ο ίδιος έδωσε εντολή να μπουν κεφαλαιακοί έλεγχοι για να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα. Το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controlls -τα οποία υπάρχουν ακόμα, δύο χρόνια μετά- επιβλήθηκαν με υπουργική απόφαση και υπογραφή δική του. Ο κ.Βαρουφάκης είναι αυτός που τον Γενάρη του 2015 ζήτησε από τους δανειστές παράταση του 2ου μνημονίου και διαπραγματεύση από μηδενική βάση. Είναι αυτός που αρνήθηκε την τελευταία δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων από το τελευταίο πρόγραμμα κι αυτός ο οποίος τράβηξε την διαπραγμετεύση ως το τέλος της πεντάμηνης παράτασης με αποτέλεσμα η χώρα να παραλύσει και η οικονομία να διαλυθεί. Είναι αυτός ο οποίος με υπουργικές αποφάσεις δέσμευσε όλα τα ταμειακά διαθέσιμα από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τον ΟΠΕΚΕΠΕ κοκ προκειμένου να πληρώνει το κράτος του μισθούς του δημοσίου.

Ο κ.Βαρουφάκης είναι η τραγική περίπτωση του ανθρώπου που χωρίς καμία συνείδηση ανέλαβε έναν θώκο ύψιστης εθνικής ευθύνης όπως αυτόν του υπουργείου οικονομικών κι αντί να παλέψει με γνώση και σχέδιο για το καλύτερο αποτέλεσμα, προτίμησε να μην αναγνωρίσει καμιά προηγούμενη προσπάθεια ακολουθώντας  μια προσωπική γραμμή της ατομικής του προβολής και της ικανοποίησης του ναρκισσισμού του εις βάρος των συμφερόντων της χώρας. Ο άνθρωπος που με παροιμιώδη ανευθυνότητα οδήγησε τη οικονομία στον πλήρη εκτροχιασμό, τις τράπεζες στην κατάρρευση, χιλιάδες επιχειρήσεις στην καταστροφή και την χώρα σε ένα 3ο μνημόνιο με νέες θυσίες για τους πολίτες τη στιγμή που η Ελλάδα έβγαινε επιτυχώς από το τούνελ μαζί με την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Κύπρο. Για όλα αυτά ο κ.Βαρουφάκης δεν θα έπρεπε να μιλά σήμερα σε τηλεοπτικές εκπομπές και συνέδρια αλλά σε αίθουσες δικαστηρίων. Είναι πάντως ενδεικτικό ότι όλοι οι πρώην στενοί συνεργάτες και φίλοι του κ.Τσίπρα, Γιάνης Βαρουφάκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αλέκος Αλαβάνος, Μίκης Θεοδωράκης κ.α, άνθρωποι που τον πίστεψαν, τον στήριξαν και τον έκαναν πρωθυπουργό, σήμερα τον αποκαλούν “απατεώνα”. Μάλλον θα ξέρουν κάτι περισσότερο…

Facebook Comments