Μάχη για τη ζωή του δίνει το βαριά τραυματισμένο σκυλάκι που βρέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης 16 Μαΐου πεταμένο μέσα σε κάδο σκουπιδιών έξω από το νοσοκομείο του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά. Το ζώο εντόπισε τυχαία ένας άνδρας όταν ο σκύλος του άρχισε να γαβγίζει επίμονα και να τον τραβάει προς το μέρος του κάδου.

Όταν πλησίασε και κοίταξε μέσα στον κάδο ήρθε αντιμέτωπος μ’ ένα απάνθρωπο θέαμα. Ένα μικρόσωμο σκυλάκι βρισκόταν σοβαρά τραυματισμένο μέσα στα σκουπίδια, ανήμπορο και παραδομένο στην τύχη του. Σε κατάσταση σοκ ο άνδρας κάλεσε αμέσως την Αστυνομία μη μπορώντας ακόμα να πιστέψει ότι κάποιος συμπολίτης του προέβη σε αυτή την απάνθρωπη πράξη.

Δύο αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και μαζί με τον άνδρα κατάφεραν να βγάλουν από τον κάδο το σκυλάκι σε κρίσιμη κατάσταση. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το Σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» και εθελοντές του μετέβησαν επί τόπου για να παραλάβουν το σκυλάκι.
 
Με σκληρή γλώσσα η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Μαρία Μαρίνα Μασσάδο αναφέρει γι’ αυτό το περιστατικό: «Το σκυλί βογκούσε από τους πόνους αφού φαινόταν χτυπημένο από διερχόμενο αυτοκίνητο, που προφανώς το καθίκι αφού χτύπησε το σκυλί σκέφθηκε να το «βοηθήσει» πετώντας το σαν σκουπίδι, ζωντανό αλλά βαριά τραυματισμένο στον κάδο των σκουπιδιών για να το παραλάβουν την επομένη μέρα τα αυτοκίνητα αποκομιδής και να τελειώσουν τη δουλειά.
 
 
Δεν το χωρά ο νους μας. Ποιο σκουπίδι μπόρεσε και πέταξε μισοπεθαμένο το άτυχο ζώο σε κάδο σκουπιδιών; Τι ανωμαλία μπορεί να κουβαλάει; Τι σκεφτόσουν ρε ηλίθιε και πέταξες έτσι το πλάσμα αυτό; Πώς μπόρεσες ρε άνθρωπε; Πώς γύρισες στο σπίτι σου, στην οικογένεια σου, στα παιδιά σου και μπόρεσες να κοιμηθείς με ελαφρά τη συνείδησή σου;
 
Δεν υπάρχουν λόγια. Η τόσο πλούσια γλώσσα μας φαντάζει τόσο φτωχή σε κατάλληλες λέξεις για να περιγράψουμε με σαφήνεια το πως αισθανόμαστε για αυτό το κτήνος. Λυπούμαστε τόσο πολύ. Μόλις χτες γράφαμε για τον φίλο Βρετανό Γιάννη που ρισκάρισε τη ζωή του για την ευζωία των ζώων του νησιού μας και αμέσως μετά λάβαμε την υποστήριξη από κάποιο πολύ καλό συμπολίτη μας που έπραξε τα δέοντα. Ντροπή και μόνο ντροπή».
 
 
Το σκυλάκι μεταφέρθηκε από τους εθελοντές του Συλλόγου στην κτηνιατρική κλινική της Σπυριδούλας Βαβάση όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Η διάγνωση της κτηνιάτρου κάνει λόγο για κάταγμα κρανίου και αιμάτωμα στο ύψος των μετοπιαίων κόλπων. Ο σκυλάκος είναι λίγο καλύτερα από άποψη επιπέδου συνείδησης. Έχει επανέλθει το αντανακλαστικό της κατάποσης κι έτσι θα μπορέσει να ταϊστεί με σύριγγα. Παίρνει παυσίπονη και αποιδηματική αγωγή. Τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά για την εξέλιξη της υγείας του.  
 
Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία για το περιστατικό να επικοινωνήσει μαζί του μέσω facebook ή να ενημερώσει την Αστυνομία.
 
Πηγή: istoriesadespoton.gr
 

Facebook Comments