Καθώς έχουν περάσει ήδη τρεις εβδομάδες από την τελευταία μας ανάλυση, και ο Γενικός Δείκτης έπιασε και λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο τον ελάχιστο στόχο του 1022 που είχαμε δώσει τότε, για το τέλος Σεπτεμβρίου, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και φαντάζομαι θα είναι και οι αναγνώστες μας, από την μέχρι στιγμής απόδοση της απόφασης να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην Τεχνική Ανάλυση για τις επενδύσεις μας στο ΧΑΑ.
 

Η εικόνα στο ΧΑΑ τεχνικά, αρχίζει πλέον και ξεκαθαρίζει, αλλά δεν υπάρχει λόγος να παρουσιάσω με μόνο ένα διάγραμμα το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες και την νέα επόμενη τιμή στόχο, αφού πλησιάζουμε στο 1ο σημαντικό event του GreekTrader μετά τις διακοπές, το οποίο είναι σε 20 ημέρες και στο οποίο θα αναλύσουμε πολύ διεξοδικά  όλα τα θέματα του XAA. Συνδυάζοντας τα θεμελιώδη και την Τεχνική Ανάλυση θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις, και να αναδείξουμε και τις μετοχές που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν.
 

Για όσους φίλους δεν το έχουνε κάνει, εγγραφείτε στο GreekTrader.gr τώρα, για να ενημερωθείτε και για να κάνετε έγκαιρα κράτηση για το ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο μας στο PARK HOTEL στην Λ. Αλεξάνδρας.
Καλό λοιπόν είναι, αυτή τη φορά να κοιτάξουμε την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, καθώς αυτή σε μεγάλο βαθμό καθορίζει τις διακυμάνσεις των τιμών των μετοχών.
 

Στο πεδίο της πολιτικής επικαιρότητας κυριάρχησε και ακόμα κυριαρχεί η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οι σχετικές με το θέμα δράσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και των κομμάτων. Μολονότι δεν πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει άμεση σχέση με το ΧΑ, οπωσδήποτε διαμορφώνει μία μάλλον δυσάρεστη περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
 

Στο πεδίο της οικονομικής επικαιρότητας είχαμε σειρά από ενδιαφέρουσες αλλά και αντικρουόμενες μεταξύ τους ειδήσεις. Πολύ σημαντική είναι η επίσκεψη της τρόικας, η οποία εξελίσσεται αυτές τις μέρες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις δεν θα υπάρξουν προβλήματα, ενώ το γεγονός ότι η πρόβλεψη για την ύφεση το 2013 αναθεωρήθηκε από 4,2% στο 4% θα πρέπει να λογίζεται ως θετική.
 

Παράλληλα, τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο του επταμήνου Ιανουαρίου – Ιουλίου είναι σχετικώς ενθαρρυντικά, καθώς το έλλειμμα μειώθηκε, αλλά προβληματισμό δημιουργεί η μείωση των εξαγωγών εάν αφαιρεθούν τα πετρελαιοειδή. Προβληματισμό επίσης δημιουργεί η υστέρηση εσόδων του προϋπολογισμού για το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η σημαντική μείωση των φορολογικών εσόδων σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2012.
 

Στην ίδια αρνητική κατεύθυνση θα πρέπει να δούμε τόσο το ζήτημα της εξόδου της Βιοχάλκο από τη χώρα, όσο και τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου της Πειραιώς κ. Ανθιμου Θωμόπουλου στο CNBC, όπου ανέφερε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του ομίλου ανέρχονται στο 30% του συνόλου και ότι οι προβλέψεις για επισφάλειες θα πρέπει να ανέλθουν στο 20-25% του δανειακού χαρτοφυλακίου.
 

Αντίθετα, ενθαρρυντική είναι η διατήρηση του ΧΑΑ στις ανεπτυγμένες αγορές από την FTSE, ενώ η τοποθέτησή της χώρας στις αναδυόμενες αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική καθαρή εισροή κεφαλαίων για τοποθέτηση στο Ελληνικό χρηματιστήριο.
Στο διεθνές πεδίο, η έκπληξη που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα η απόφαση της FOMC να μην μειώσει τις αγορές ομολόγων και να συνεχίσει να δίνει 85 δις δολάρια μηνιαίως οδήγησε το σύνολο των αγορών παγκοσμίως σε υψηλότερα επίπεδα.
 

Ταυτόχρονα όμως, τόσο η αδυναμία προς το παρόν η Γερμανία να αποκτήσει κυβέρνηση όσο και το ζήτημα της πιθανής στάσεως πληρωμών από το Αμερικανικό δημόσιο αποτελούν σίγουρα λόγους να είμαστε επιφυλακή για ενδεχόμενη πτώση των αγορών στο επόμενο διάστημα.
 

Με αυτά στο μυαλό από τον χώρο της επικαιρότητας, θα περιμένουμε με ανυπομονησία μια τεχνική διάσπαση των σημείων που είχαμε υποδείξει στο προηγούμενο διάγραμμα, στο άρθρο «Η τεχνική ανάλυση λειτούργησε εξαιρετικά» και η οποία θεωρούμε ότι θα δώσει μια νέα και πολύ πιο ενθαρρυντική οπτική γωνία για όλες τις μελλοντικές μας αναλύσεις. Επίσης θα περιμένουμε με πολύ χαρά να συναντήσουμε όσους από εσάς έχουν ενδιαφέρον για τις επενδύσεις στο ΧΑΑ και τις Ξένες Αγορές, στην εκδήλωση μας στο PARK Hotel σε 20 ημέρες, στην οποία η συμμετοχή είναι απολύτως ΔΩΡΕΑΝ, και για την οποία ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς.
 

Όπως φαίνεται τόσο από την ειδησεογραφία όσο και από την τεχνική ανάλυση, αυτήν την περίοδο στο ΧΑA συγκρούονται αντίρροπες δυνάμεις με όλα τα αποτελέσματα ανοικτά. Η έκβαση των εκκρεμών ζητημάτων στο πολιτικοοικονομικό πεδίο θα κρίνει πάρα πολλά και για αυτό αν και η Τεχνική Ανάλυση από την πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει τις πιθανότητες για την συνέχεια, αυτή η εικόνα κάνει το επόμενο βήμα του XAA να παραμένει μετέωρο.
 

Facebook Comments