Στο 0,7% από 0,3% αναβαθμίζει η Citi την πρόβλεψή της για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ φέτος, ενώ ανοδικά αναθεωρεί και την εκτίμηση για το ΑΕΠ του 2018, εκτιμώντας πλέον πως θα αγγίξει το 1,1% από το 1% πριν.

Όπως επισημαίνει η αμερικάνικη τράπεζα, η οικονομική δραστηριότητα βελτιώνεται, εν μέρει λόγω καλύτερου διεθνούς κλίματος, αλλά και λόγω της σταθεροποίησης της εμπιστοσύνης μετά την ολοκλήρωση της β αξιολόγησης και της αύξησης στις τουριστικές αφίξεις τον Απρίλιο και το Μάιο.

Η Citi εκτιμά ότι οι τάσεις αυτές αναμένεται να διατηρηθούν και το δεύτερο εξάμηνο και για αυτό τον λόγο προχωρά στην αναβάθμιση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 0,4%.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, η αβεβαιότητα σχετικά με το τέλος του προγράμματος διάσωσης στα μέσα του 2018 θα εμποδίσει πιθανότατα την άνοδο του ΑΕΠ, καθώς η περιορισμένη εγχώρια ρευστότητα και τα capital controls θα εμποδίσουν την ανάπτυξη.

Όπως καταλήγει η Citi, οι πιθανότητες ενός τέταρτου προγράμματος διάσωσης μέσα στα επόμενα ένα ή δύο χρόνια παραμένουν αρκετά υψηλές.

Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments