Επί ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που εκπροσωπήθηκε δια του πρωθυπουργού της στην κηδεία του κομμουνιστή δικτάτορα της Κούβας Φιντέλ Κάστρο και η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στην προχθεσινή διεθνή διάσκεψη στην Εσθονία για την ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του κομμουνισμού και του ναζισμού. Δύο γεγονότα που διαχωρίζουν την χώρα μας από τη Δύση και την ντροπιάζουν διεθνώς.

Η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε δια του υπουργού Δικαιοσύνης κ.Κοντονή προς την Εσθονία (που προεδρεύει αυτήν την περίοδο στην Ε.Ε.) ότι δεν αναγνωρίζει εγκλήματα από κομμουνιστικά καθεστώτα. Είναι αδιανόητη και ανατριχιαστική η διαπίστωση ότι μας κυβερνούν σταλινικοί κομμουνιστές που υπερασπίζονται ωμά τα εγκλήματα και τον αυταρχισμό ενός καθεστώτος που μαζί με τον ναζισμό αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα. Άνθρωποι οι οποίοι μιλούν μια ζωή για τον αυταρχισμό και τα βασανιστήρια της δικτατορίας του Παπαδόπουλου ή την βία της αστυνομίας κατά των πολιτών, κάνουν “γαργάρα” τα εκατομμύρια θύματα της σταλινικής παράνοιας στην ΕΣΣΔ, στα Βαλκάνια αλλά και στην Ελλάδα την εποχή του εμφυλίου.
  
Ξεχνούν εύκολα τα Γκούλαγκ, τις δίκες στις Μόσχας, τις δολοφονίες, τις εκτελέσεις, τις διώξεις, το Κατύν, τις χιλιάδες Πολωνών αξιωματικών που εκτέλεσε και έθαψε ο Στάλιν, τα εκατομμύρια αντιφρονούντων που εξοντώθηκαν στα 70 χρόνια της ΕΣΣΔ, τα εκατομμύρια θύματα του Μάο στην Κίνα, τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες αντιφρονούντων, έγχρωμων και ομοφυλοφίλων από το καθεστώς του Κάστρο στην Κούβα, το μαρτύριο του αλβανικού λαού από το καθεστώς του Εμβέρ Χότζα αλλά και στο σήμερα, τον αυταρχισμό και τις εκτελέσεις στην Βόρεια Κορέα και στην Βενεζουέλα του Μαδούρο που τόσο θαυμάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ξεχνούν τις χιλιάδες εκτελέσεις του ΕΛΑΣ στον Μελιγαλά, στο Φενεό, στο Χάβαρι, το παιδομάζωμα, τα λαϊκά δικαστήρια… Όλα αυτά οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ τα παραβλέπουν, τα ξεχνούν, τα στρογγυλεύουν την ώρα που χαλάνε τον κόσμο για τον θάνατο του Μπελογιάννη, την δολοφονία του Λαμπράκη και τα βασανιστήρια στη Μακρόνησο. Όπως είπε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου την περασμένη Τετάρτη στον 9,84 για την ΕΣΣΔ “αν ήσουν με το καθεστώς, δεν σε πείραζε κανείς”! Επομένως το ζητούμενο δεν είναι η δημοκρατία και η ελευθερία του ανθρώπου αλλά το ποιος έχει την εξουσία. Αν ο δικτάτορας είναι κομμουνιστής τότε τα εγκλήματα του είναι θεμιτά. Αν είναι από την άλλη πλευρά, τότε θυμόμαστε την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα…

Είναι ντροπή και κατάντια για μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα να συζητά το 2017 για το αν έκανε εγκλήματα ο Στάλιν και αν είναι καλός ο κομμουνισμός. Την ώρα που η οικονομία βρίσκεται σε τέλμα, οι επενδύσεις και οι μεταρρυθμίσεις είναι στον αέρα, ο ιδιωτικός τομέας αιμορραγεί και η κοινωνία στενάζει από τους φόρους η ελληνική κυβέρνηση υψώνει την ιδεολογική σημαία απέναντι στην Ευρώπη διχάζοντας χωρίς λόγο τους Έλληνες για ζητήματα που η υπόλοιπη Δύση έχει κλείσει εδώ και δεκαετίες. Θλιβερές καρικατούρες του κομμουνισμού προσπαθούν να δώσουν πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης στο εναπομείναν εκλογικό τους ακροατήριο την ώρα που έχουν υπογράψει και με τα τέσσερα κάθε αξίωση των δανειστών και των αγορών για να παραμείνουν στην καρέκλα.

Συμπτωματικά, σήμερα συμπληρώνονται 68 χρόνια από την λήξη του εμφυλίου πολέμου με την νίκη του εθνικού στρατού στο Γράμμο τον Αύγουστο του 1949. Εκεί στα βουνά του Γράμμου έληξε -στο πολεμικό σκέλος τουλάχιστον- ένας φρικτός εσωτερικός πόλεμος που στοίχισε στην χώρα 154.000 νεκρούς, 47.000 κατεστραμμένα σπίτια, 240 κατεστρεμμένες βιομηχανίες και νοσοκομεία, 1.650 σχολεία και χιλιάδες τραυματίες και πρόσφυγες ενώ η Ελλάδα έχασε μια πολύτιμη δεκαετία ανόρθωσης την ώρα που η υπόλοιπη Ευρώπη έβρισκε το βηματισμό της μετά τον πόλεμο. Κι όλη αυτή η άδικη αιματοχυσία μεταξύ Ελλήνων έγινε γιατί κάποιοι ήθελαν να επιβάλλουν στη χώρα τον Σοβιετικό παράδεισο. Η αστική δημοκρατία νίκησε, η Ελλάδα επέλεξε να ανήκει στον φιλελεύθερο κόσμο με δημοκρατία και ελευθερία.  Αντί λοιπόν να προσπαθούν να ξεπλύνουν προκλητικά τα εγκλήματα εκείνου του καθεστώτος και να επαναφέρουν εμφυλιοπολεμικά μίση στην ελληνική κοινωνία, καλό θα ήταν να ζητήσουν μια συγνώμη, να σιωπήσουν και να υπηρετήσουν τον σκοπό για τον οποίο πήραν την λαϊκή εντολή έστω και από αγανάκτηση…

Facebook Comments