ΚΕΡΔΟΣ

Η κίνηση στο χρηματιστήριο Παραγώγων

Στα 15,484 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των συναλλαγών στην αγορά παραγώγων. Το Συμβόλαιο Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) λήξης Ιουνίου 2014 στο δείκτη FTSE/XA Large Cap διαπραγματεύεται με οριακό premium 0,06%. Ο δείκτης FTSE/XA Large Cap έκλεισε στις 396,03 μονάδες, με πτώση σε ποσοστό 2,60%.

Στα €12,336 εκατ. η αξία των συναλλαγών στην αγορά παραγώγων

Στα 12,336 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των συναλλαγών στην αγορά παραγώγων. Το Συμβόλαιο Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) λήξης Ιουνίου 2014 στο δείκτη FTSE/XA Large Cap διαπραγματεύεται με μικρό discount 0,15%. Ο δείκτης FTSE/XA Large Cap έκλεισε στις 406,61 μονάδες, με άνοδο σε ποσοστό 1,19%.

Η κίνηση της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο Παραγώγων

Στα 33,343 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των συναλλαγών στην αγορά παραγώγων. Το Συμβόλαιο Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) λήξης Ιουνίου 2014 στο δείκτη FTSE/XA Large Cap διαπραγματεύεται με premium 0,49%. Ο δείκτης FTSE/XA Large Cap έκλεισε στις 402,51 μονάδες, με πτώση σε ποσοστό 2,95%.

Η κίνηση στο χρηματιστήριο Παραγώγων

Στα 17,763 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των συναλλαγών στην αγορά παραγώγων. Το Συμβόλαιο Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) λήξης Ιουνίου 2014 στο δείκτη FTSE/XA Large Cap διαπραγματεύεται με premium 0,42%. Ο δείκτης FTSE/XA Large Cap έκλεισε στις 417,24 μονάδες, με πτώση σε ποσοστό 0,52%.

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, έως το τέλος της εβδομάδας

Στη Βουλή, αναμένεται να κατατεθεί, το αργότερο έως την Παρασκευή, το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις της συμφωνίας με την τρόικα και - εκτός απροόπτου - θα ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς η τρόικα φέρεται να έχει ζητήσει, για να εγκριθεί η δόση, την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων έως την 1η Απριλίου.

Έως την Παρασκευή, το αργότερο, τα κριτήρια για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος

Την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή, με την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τις διατάξεις της συμφωνίας με την τρόικα, θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Νέο μεσοπρόθεσμο για το διάστημα 2014 - 2017 θα υποβάλει η Ελλάδα

Νέο μεσοπρόθεσμο για τα έτη 2014 - 2017 θα υποβάλει η Ελλάδα στην τρόικα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ - ένα μεσοπρόθεσμο που, ουσιαστικά, θα αποτελεί και το αντάλλαγμα για το νέο πακέτο προς τη χώρα μας. Σύμφωνα με το MNI News, η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποβάλει στην τρόικα το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την τριετία 2014 - 2017.

Γιατί ανεβαίνουν πάλι τα ελληνικά spreads

Δεν κράτησε για πολύ η ευφορία για την πτώση των spreads των ελληνικών ομολόγων, καθώς ήδη από την περασμένη εβδομάδα αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ευάλωτα στις δυσμενείς μεταβολές των αποδόσεων των ομολόγων όλων των χωρών που εντάσσονται στη μεγάλη κατηγορία των Emerging Markets.