ΣΚΑΪ

Ψήφιση όλων των επιπλέον μέτρων ως την Κυριακή 22 Μαΐου θέλει η κυβέρνηση

Ως την επόμενη Κυριακή, 22 Μαΐου, πρέπει να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τα περαιτέρω μέτρα, που θα περιλαμβάνει έμμεσους φόρους, «κόκκινα» δάνεια και τον περίφημο αυτόματο «κόφτη» δαπανών.

Τα μέτρα τώρα, το χρέος το 2018

Να καταλήξει στις λεπτομέρειες για τους έμμεσους φόρους και τον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης, ώστε στη συνέχεια να ψηφιστούν και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα επιχειρήσει το Euroworking Group που θα συνεδριάσει εκτός απροόπτου σήμερα.

Πόθεν Έσχες: Εκατομμυριούχος ο Γιώργος Σταθάκης με τη σύζυγό του

Καταθέσεις ύψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες της Ελλάδας και της Κύπρου, καταγράφεται στο Πόθεν Έσχες, του Υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη για τη χρήση του 2012 κατά την οποία ήταν βουλευτής.

Τι πρέπει να κάνει τις επόμενες 14 ημέρες η κυβέρνηση

Έχοντας 14 ημέρες στη διάθεσή της, η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το τελικό πακέτο των μέτρων και να περάσει από τη Βουλή όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις, ώστε να εκταμιευτεί η δόση που θα βάλει τέλος στην ταμειακή ασφυξία του Δημοσίου.

Κατρούγκαλος για «κόφτη»: Aντί να μειώσουμε συντάξεις, θα αυξήσουμε εισφορές και φόρους

«Αν χρειαστεί, αντί να μειώσουμε συντάξεις μπορούμε να αυξήσουμε τη φορολογία (...) και να προχωρήσουμε στην αύξηση των εισφορών. Όταν σου λείπουν χρήματα, είτε να μειώσεις τη δαπάνη μπορείς, ή να αυξήσεις τα έσοδα» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αναγνωρίζοντας το ενδεχόμενο νέων επιβαρύνσεων.

Μειώσεις σε μισθούς & συντάξεις προβλέπει ο «κόφτης» που προτείνει η Αθήνα

Μειώσεις ακόμα και σε μισθούς και συντάξεις προβλέπει η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής, την οποία έστειλε χθες Κυριακή στους 18 ομολόγους του στην ευρωζώνη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κουρουμπλής: Το ν/σ θα ψηφιστεί - αν αποτύχουμε θα μας στείλουν στα αζήτητα

Το φορολογικό – ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής χωρίς κάποια «αποστασία» από βουλευτές της συγκυβέρνησης, εκτίμησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι «αρραγείς», είπε χαρακτηριστικά.

Κατάληψη αστυνομικών στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου έκαναν λίγο πριν τις 8 το πρωί του Σαββάτου, αστυνομικοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, διαμαρτυρόμενοι για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό που συζητείται στην Βουλή.

Χρυσόγονος: Και τα ύψους €5,4 δισ. μέτρα θα είναι οδυνηρά

Την ελπίδα για συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Μαΐου εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΙ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, προειδοποιώντας όμως ότι θα είναι οδυνηρά όπως στις προηγούμενες συμφωνίες. Όπως προέβλεψε θα συμφωνηθούν προληπτικά μέτρα μέσα σε ένα «γενικό πλαίσιο», τα οποία δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν.

Αιχμηρή αντεπίθεση Ντράγκι στη Γερμανία καθώς κλιμακώνεται η κόντρα ΕΚΤ-Βερολίνου

Την απάντησή του στις επιθέσεις που δέχεται από το Βερολίνο για τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια στην ευρωζώνη έδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, σημειώνοντας ότι τα σημερινά επιτόκια δεν είναι παρά το σύμπτωμα ενός ευρύτερου προβλήματος για το οποίο φέρει ευθύνη και η ίδια Γερμανία.