Αυστηρότερες κυρώσεις στη Β. Κορέα αποφάσισαν Τραμπ και Μουν Τζε-ιν

3 λεπτά ανάγνωση
4 Σεπτεμβρίου 2017

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν σήμερα στην άρση του ορίου βάρους των πυρηνικών κεφαλών που μπορεί να φέρουν οι νοτιοκορεατικοί πύραυλοι έπειτα από τη νέα πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ – την πιο ισχυρή μέχρι τώρα – ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο της Νοτίου Κορέας.

Με βάση την ισχύουσα συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, οι πυρηνικές κεφαλές της Σεούλ έχουν όριο βάρους 500 κιλά.

Οι δύο πρόεδροι προχώρησαν σε αυτή την απόφαση σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μπλε Οίκου, κατά την διάρκεια της οποίας παράλληλα συμφώνησαν ότι έχει έρθει η στιγμή για την επιβολή των πλέον αυστηρών κυρώσεων και την άσκηση πίεσης ενάντια στην Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας ότι οι κυρώσεις θα επιδιωχθεί να επιβληθούν εντός των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως υπογραμμίζεται, ανάμεσα στα μέτρα που θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς από τα Ηνωμένα Έθνη, είναι το μπλοκάρισμα της θαλάσσιας μεταφοράς πετρελαίου προς την Βόρεια Κορέα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο sell-off στα ομόλογα – Σενάρια αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ λόγω ενέργειας

Σε τροχιά έντονης διόρθωσης κινούνται τα κρατικά ομόλογα παγκοσμίως.

Ντ. Μπακογιάννη: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εμπλακεί, δεν είναι μέρος αυτού το προβλήματος»

Η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εμπλακεί στη

Fed: Τα νέα στοιχεία πληθωρισμού αλλάζουν τα δεδομένα στις ΗΠΑ

Οι πρόσφατες ενδείξεις για τον αμερικανικό πληθωρισμό δημιουργούν ανακατατάξεις στη χρηματοπιστωτική κοινότητα