Χορηγός του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου με τίτλο «Κάθαρσις», το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως και τις 19 Αυγούστου στη Λέσβο, ήταν για ακόμη μία χρονιά η φαρμακοβιομηχανία DEMO. 

Η εταιρεία, πιστή στο πρόγραμμα της κοινωνικής υπευθυνότητας που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, συνέχισε την στήριξη της στη σπουδαία αυτή μουσική διοργάνωση που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια στο νησί. Ο τομέας του πολιτισμού και ιδιαίτερα το δοκιμαζόμενο νησί της Λέσβου κέντρισε το ενδιαφέρον της DEMO -η οποία πρέπει να σημειωθεί- δραστηριοποιείται κοινωνικά στο Αιγαίο και με άλλες ενέργειες (δωρεές σε Μαράθι, Αστυπάλαια, Φούρνους, κ.α).       

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (Molyvos International Music Festival) είναι μία τετραήμερη γιορτή της κλασικής μουσικής στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου που συγκεντρώνει κορυφαίους νέους ερμηνευτές διεθνούς φήμης, αλλά και πλήθος εκατοντάδων επισκεπτών. Στην φετινή διοργάνωση, που είχε τίτλο και θεματική την “Κάθαρση” έλαβαν μέρος 19 διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες κλασικής μουσικής, ενώ νωρίτερα, 9-13
Αυγούστου οργανώθηκαν  πρωτότυπες προ-φεστιβαλικές δραστηριότητες σε διάφορα σημεία της Λέσβου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για την σοβαρότητα και τον διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης, ενώ τον Μάιο διακρίθηκε ανάμεσα σε 30 υποψήφιους από όλο τον κόσμο με το τρίτο βραβείο καινοτομίας του Classical Next στο Ρόττερνταμ, ίσως του πιο σημαντικού Φόρουμ για την κλασική μουσική παγκοσμίως.

Facebook Comments