Στα €8.075 δισ. τα φέσια του Δημοσίου

1 λεπτό ανάγνωση
4 Μαρτίου 2013

Στα 8,075 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Ιανουάριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου οι οφειλές του Δημοσίου ήταν 8,045 δισ. ευρώ, ενώ το Δεκέμβριο του 2011 ήταν 7,227 δισ. ευρώ.

«Πρωταθλητές» στις ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι τα ασφαλιστικά ταμεία με 4,46 δισ. ευρώ και ακολουθούν τα νοσοκομεία (1,886 δις), η Τοπική Αυτοδιοίκηση (1,001 δις) και τα υπουργεία με 493 εκατ. ευρώ.

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων προς τον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν σε 643 από 723 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2012.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί