Η γαλλική οικονομία θα επεκταθεί με βραδύτερο ρυθμό το α’ τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με έκθεση της Τράπεζας της Γαλλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα επιχειρηματικής δραστηριότητας της Τράπεζας, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη 0,2% τους τρεις πρώτους μήνες του χρόνου. Αυτό σηματοδοτεί επιβράδυνση της ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας από το 0,5% το προηγούμενο τρίμηνο.

Η έρευνα του Ιανουαρίου έδειξε ότι η επιχειρηματική μπιστοσύνη στον μεταποιητικό τομέα παρέμεινε σταθερή σε σχέση με το Δεκέμβριο στις 99 μονάδες, ενώ η τράπεζα εκτιμά πως η βιομηχανική δραστηριότητα θα συνεχίσει να επεκτείνεται τον Φεβρουάριο. Ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος του δείκτη διαμορφώνεται στις 100 μονάδες.

Στον τομέα των υπηρεσιών, ο δείκτης ενισχύθηκε ελαφρώς στις 94 μονάδες τον Ιανουάριο έναντι των 93 μονάδων το Δεκέμβριο. Οι επιχειρηματίες αναμένουν επίσης ανάπτυξη του κλάδου των υπηρεσιών το Φεβρουάριο, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα.


 

Facebook Comments