Η προσπάθεια για την αντιμετώπισης της ρύπανσης στον Σαρωνικό είναι μία «δύσκολη υπόθεση», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι έχουν «κινητοποιηθεί όλοι οι συναρμόδιοι φορείς και όλα τα διαθέσιμα μέσα».

«Πρέπει να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια και να μην παρασυρόμαστε από τον επικοινωνιακό οίστρο των ΜΜΕ. Πρέπει να μιλήσουμε για την ουσία του προβλήματος και να φροντίσουμε να πάρουμε μέτρα» είπε.

Σημείωσε ακόμη ότι η «η απορρύπανση δεν είναι κάτι που πρέπει να εξανλείται στις προσπάθειες που γίνονται αυτή την ώρα στις ακτές» καθώς, όπως ανέφερε, «απορρύπανση χρειάζεται και το σύστημα διακίνησης και ελέγχου της μεταφοράς υγρών καυσίμων στη θάλασσα».

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που έχει «ιστορικά χαρακτηριστικά», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Η χώρα βαδίζει προς το κλείσιμο μιας δύσκολης περιόδου που θα κλείσει τον Αύγουστο του 2018 με τη λήξη του προγράμματος. «Θα είναι το τέλος μιας πολύ δύσκολης περιόδου, που όμως δεν θα έρθει ως φυσικό επακόλουθο αλλά ως αποτέλεσμα επίμονης διαπραγμάτευσης».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ανεργία έχει μειωθεί, η χώρα επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ τα έσοδα βρίσκονται σε θετική πορεία γεγονός που επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι θα είμαστε και φέτος πάνω από το στόχο, κάτι που θα επιτρέψει στο τέλος του 2017 να διαθέσουμε σημαντικό ποσό για ενίσχυση αδύνατων συμπολιτών.

«Θετική έκπληξη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός και την πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ, παρότι υπάρχει «καταστροφολογία».

«Ας τους αφήσουμε να εκτίθενται και να μιλούν με οκτάστηλα για νέα μέτρα το 2018, όπως πέρυσι μιλούσαν για κόφτη».

Facebook Comments